bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,156.92 1.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.33 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 596.17 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 134.85 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514223 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453064 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141662 1.76%

Metaverse İle ‘Kişisel Verilerin Satışı’ Ek İşe Mi Dönüşüyor?

metaverse ile kisisel verilerin satisi ek ise mi donusuyor

Teknoloji dünyasının en büyük buluşması Tüketici Elektroniği Fuarı’nın (CES) bu yılki ana temalarından biri de metaverse. CES 2023‘te Web3 ve Metaverse ilk kez sahneye çıkarken, gösteri bölümünde özel bir metaverse alanı da bulunuyor. Fuarda Metaverse’e yönelik farklı konular tartışılıyor. Dün yapılan panelde tartışılan konulardan birisi de ‘kişisel verilerin satışı‘ oldu.

Teknoloji ile birlikte her zaman tartışılan ‘kişisel veriler’ metaverse ile birlikte yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Teknoloji liderleri, CES 2023’te kişisel verilerini kendi seçtikleri markalara satan kullancılara ilişkin görüşlerini paylaştı.

metaverse ile kisisel verilerin satisi ek ise mi donusuyor2

Kişisel Verilerin Satışı İle İlgili Görüşler

‘Dijital Hollywood’ isimli etkinlikte bazı web3 liderleri, kişisel verilerin bir tür ek iş haline geleceğine inandıklarını belirtti. Görüşün savunucuları, blockchain teknolojisinin kişisel veriler ve tüketici davranışları üzerinde daha fazla kontrol yeteneği sunabileceğini belirtiyor.

Napster CEO‘su Jon Vlassopulos, “İnsanların veriler için ödüllendirilmesini seviyorum. İnsanlar değer karşılığında veri sağlama yönünde ilerliyor” dedi.

Bazı teknoloji yöneticileri ise ‘blockchain’in paradigma kayması’na yol açabileceği görünüşünü savunuyor. Buna göre blockchain teknoloji ile kullanıcılar, hem dijital kimliklerini hem de kişisel verilerini koruma ve yönetme konusunda daha fazla seçeneğe sahip olacak.

Küresel danışmanlık devi Accenture yöneticisi Mary Hamilton, kullanıcıların kişisel verilerinden nasıl gelir elde edeceklerini seçtikleri bir model konusunda iyimser olduğunu belirtiyor. Hamilton, söz konusu gelişmenin markalar için de iyi olduğunu belirtirken, “Gerçekte kim olduğunuza dair doğru verilere sahip olmalarına izin veriyorsunuz” ifadesini kullandı.

Sizzle Network CEO‘su Brian Weiner de veriler ile tüketicilerin hayatlarının anlamlı bir şekilde iyileştirebileceğine inandığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala