bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

Meksika Merkez Bankası, 2024’te CBDC Çıkarmayı Planlıyor

meksika bankasi 2024te cbdc dolasimda olabilir

Son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber her geçen gün daha fazla ülkenin, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) yayınlamak istediğini duyuyoruz. Bugün Meksika Hükümeti, resmi Twitter hesabı üzerinden, Meksika Merkez Bankası’nın yaklaşık iki yıl içinde dijital para birimi (CBDC) çıkarma niyetinde olduğunu paylaştı.

Meksika Merkez Bankası, 2024 Yılında CBDC Çıkarmayı Hedefliyor

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) son zamanların en çok dikkat çeken konuları arasında yer alıyor. Birçok ülke CBDC çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez bir haber de Meksika Hükümeti‘nin Twitter paylaşımı ile beraber geldi. Meksika Hükümeti resmi sosyal medya hesabı üzerinden Meksika Merkez Bankası‘nın 2024 yılında kendi merkez bankası dijital para birimini çıkaracağını duyurdu.

Meksika’nın genel olarak kripto ve dijital para birimlerine olan yaklaşımlarını hatırlamakta fayda var. Örnek verecek olursak eğer Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon da Bitcoin‘i hakkında gelişmiş itibari paradan ziyade bir takas aracı olarak değerlendirdi.

Ayrıca Meksika merkezli kripto para borsası Bitso, sınır ötesi ödemeler için Circle entegrasyonunu duyurduğunu da hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala