bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,368.71 2.27%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,192.70 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 593.21 1.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.74 5.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50708 2.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454018 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14418 3.94%

Mastercard, Ripple’ın Ortağıyla Sınır Ötesi Ödemeleri Geliştiriyor

mastercard ripplein ortagiyla sinir otesi odemeleri gelistiriyor

Amerika Birleşik Devletleri merkezli ödeme devi Mastercard, Blockchain ve Web3 alanında varlık göstermek adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Web3 alanında yeni girişimini duyuran Mastercard, şimdi de Ripple’ın ortağı Fable Fintech ile ortaklık kurarak yeni sınır ötesi ödeme inovasyonunu duyurdu.

Mastercard, Blockchain Alanında Yeni Adım Attı

Ödeme devi Mastercard, finans kurumlarının tüketiciler ile küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) dahil olmak üzere müşterileri için zahmetsiz ve hızlı bir şekilde uluslararası ödemeler yapabilmesi için Sınır Ötesi Hizmetler Ekspres’ini tanıttı.

mastercard ripplein ortagiyla sinir otesi odemeleri gelistiriyor 2

Blockchain teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, gelişmiş sınır ötesi ödeme yeteneklerine yönelik talebin artmasının ardından, dijital öncelikli deneyimle dünya genelinde para göndermek ya da satıcılara ödeme yapmak adına hızlı ve güvenilir çözümler ön plana çıkıyor. Mastercard’ın yeni “Sınır Ötesi Hizmetler Ekspresi” şirketin mevcut tekliflerini özelleştirebilirken, basit bir dijital alternatif oluşturuyor. Bununla birlikte hizmet, uyumluluk ve düzenleyici ihtiyaçlarının karşılanması hususunda da ek araçları beraberinde sunuyor.

Söz konusu hizmet için Ripple’ın ortağı olan Fable FinTech ile ortaklık kuran Mastercard, finansal kurumların pazara daha hızlı girmesini ve işlem riskini azaltmayı hedefliyor. Konu hakkında açıklama yapan Mastercard Transfer Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alan Marquard’a göre, yeni hizmet, “sınır ötesi ödemeler için seçim, erişim ve şeffaflık” sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala