bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,827.64 6.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.75 3.72%
bnb
BNB (BNB) $ 584.41 2.60%
solana
Solana (SOL) $ 161.80 12.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519033 3.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460584 7.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156332 7.12%

Karadağ, Dijital Para Stratejisi İçin Ripple’ı Seçti

Karadag ile Rippleda CBDC Anlasmasi

Avrupa’nın güneydoğusunda yer alan Karadağ, dijital para stratejisi kapsamında Ripple ile iş birliği yaptı. Avrupa Birliği’ne girmek için müzakerelerde bulunan Karadağ, Balkanların en küçük ülkesi konumunda bulunuyor. Ülkede dijital para projesi ile finansal potansiyelin artırılması hedefleniyor.

Karadag ile Rippledan CBDC Anlasmasi2

Karadağ, CBDC İçin Ripple’ı Seçti

Karadağ Merkez Bankası (CBGC), dijital para stratejisi ile pilot uygulamasını geliştirmek üzere Ripple ile anlaşma imzaladı. Ripple’dan yapılan açıklamada, Karadağ’ın merkez bankası dijital para birimi veya ulusal stablecoin stratejisi ve pilot programı geliştirmek için Ripple ile iş birliği yaptığı belirtildi.

Açıklamada, anlaşmanın ülkedeki finansal hizmetlerin dijitalleştirilmesi ve Karadağ vatandaşlarının finansal erişimine yönelik önemli bir adım olduğu ifade edildi. Anlaşma kapsamında ulusal stablecoin’in pratik uygulaması belirlenecek. Ayrıca kontrol altında dolaşımı ve kullanımının simüle edileceği çeşitli aşamalardan geçecek.

Ripple ile yapılan iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CBCG Başkanı Radoje Žugić, proje kapsamında blockchain teknolojisinin işlevselliği ve potansiyelini test etmek için Karadağ Hükümeti ve akademi dünyasının birlikte çalışacağını açıkladı. Žugić, dijital paranın kullanılabilirliği, güvenliği ve gizliliği gibi konulardaki avantajları ve risklerinin analiz edileceği ifade edildi. Karadağ’ın en büyük finansal zorluklardan bazılarını ele aldığını belirten Ripple CBDC’lerden Sorumlu Başkan Yardımcısı James Wallis ise “Karadağ Merkez Bankası, finansal altyapısına bir sonraki dijital dönüşüm seviyesini getiriyor” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala