bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,156.92 1.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.33 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 596.17 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 134.85 0.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514223 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453064 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141662 1.76%

Kripto Paraların Ötesinde Blockchain’in Geleceği

crypto currency bitcoin wallpaper free photo

2020’de Blockchain, dünyanın her köşesinde bir değişim dalgası yarattı ve 2022’de, sıklıkla kullanılan popüler bir terim haline geldi. Statista tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel Blockchain teknolojisi pazarı 2017 ile 2027 yılları arasında çok daha büyüyecek.

Ancak çoğu insan sadece kripto para birimleri konusunda belirli seviyede bir farkındalığa sahiptir. Blockchain’in diğer kavramları göz ardı ediliyor ve kripto para birimleri kadar sık tartışılmıyor. Bugün bu yazımızda, Blockchain’in büyük değişim yarattığı farklı alanları/sektörleri inceleyeceğiz.

Metaverse                          

Metaverse, dünya çapında BT ve BT dışı işletmeler arasında popüler bir konu haline geldi. Metaverse’den bahsetmeden bu listeyi tamamlayamayız.

2021’den 2022’ye kadar, Metaverse daha bilinen bir kavram haline geldi. İnsanlar onu tanıdı, hakkında konuştu ve ona yatırım yaptılar. Blockchain gibi farklı teknolojiler de Metaverse’de çok önemli bir rol oynadı.

Blockchain teknolojisi, daha hızlı ve sorunsuz bir veri işleme hızı sağlamak için büyük bir sanal veri ağı sunmaktan, öğeleri depolamaya kadar her adımda Metaverse’yi güçlendirir. Blockchain çözümlerinin kullanımı, Metaverse’de uygulandığında büyüleyici bir konumdadır. Gelecekte daha dinamik ve sıra dışı değişim ve ilerlemeler görmek istiyoruz. O zamana kadar, henüz keşfedilecek çok şey var.

Bankacılık ve Finans

Blockchain’in devrim yarattığı bir başka sektör de bankacılık ve finans sektörü. Bankacılığın tüm Blockchain varlığının güçlü bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmaz, her ne kadar bazıları aynı fikirde olmasa da…

3O9Fe4nQFjS8A8lGsYG966kiGfx1 5693p5r

Her gün Blockchain’i uyarlama haberleriyle karşılaşıyoruz. 2022’de bankaların ve Fintech şirketlerinin günlük görevlerini daha gelişmiş ve erişilebilir hale getirmek için Blockchain teknolojisini benimsemeye başladığını görmemiz pek şaşırtıcı değil.

Blockchain’in sunduğu çözümleri ve teknolojisi, bankacılık sistemlerini tüm dünyada modern hale getirdi; siber güvenlik protokollerini güçlendirdi, otomasyon sürecini daha sorunsuz hale getirdi, dolandırıcılık faaliyetlerinin tespit edilmesine yardımcı oldu ve çok daha fazlasını yaptı.

Blockchain, akıllı sözleşmeler gibi bankalara ve Fintech kuruluşlarına başka değerli özellikler de sağlar. Teknoloji, işlem onayları, çevrimiçi ödemeler, kredi onayları vb. gibi genel bankacılık işlemlerinin gerçekleşmesini kolaylaştırdı. Üçüncü tarafları süreçten çıkarmak, bankaların güvenliği artırmasına ve büyük resimde yer almasına yardımcı olarak müşteriyi güçlendirdi.

Sağlık Hizmeti                                            

Sağlık sektörü, sürekli iyileştirmenin esas olduğu en önemli alanlardan biri olduğu için ilerlemede geri kalamaz. Blockchain çözümleri ayrıca sağlık sektörünün hedef kitlesine daha hızlı ve daha güvenli bir platform sağlamasına yardımcı oluyor.

Blockchain’in en önemli özelliklerinden biri, verilerdeki olası değişiklikleri takip etmektir. Siber güvenlik vakası durumunda, herhangi bir kusur veya olumsuz zinciri izlemek de uygun bir seçenek haline gelir. Blockchain entegrasyonu ile hastaların bilgileri veya verileri korunabilir.

Oylama

Çoğu ülkede oylama sistemleri her zaman önemli bir konu olmuştur. Dünya çapındaki demokrasiler barışçıl ve yararlı bir yol bulmaya çalıştılar ama başarısız oldular. Artık Blockchain’in kullanılmasıyla, merkezi olmayan oylama sistemleri bir olasılık haline gelebilir. Hükümetler merkezi olmayan oylama sistemleri kavramını araştırıyorlar ve yakında bu konuda bir atılım görmeyi umuyoruz.

3O9Fe4nQFjS8A8lGsYG966kiGfx1 bga3pyy

Konseptin arkasındaki ana amaç, hatalı oyları, hizmet reddi saldırılarını, kötü amaçlı yazılım saldırılarını vb. azaltmaktır. Ayrıca Blockchain LMS (öğrenme yönetim sistemi), seçmenlerin oy kullanmak için fiziksel olarak görünmemelerini sağlayarak olası kötü ihtimalleri otomatik olarak azaltır.

Blockchain çözümlerinin oylama sistemine entegrasyonu ile ülke genelinde oylama yapmak için harcanan para da ortadan kalkacak ve böylece altyapı gibi diğer önemli işler için para tasarrufu sağlanacaktır.

Üretme                                                                       

Başka bir endüstri gelişiyor çünkü Blockchain üretim yapıyor. Ürün üretimi hassas ve karmaşık bir süreçtir. Herhangi bir kazayla mücadele etmek için ekstra dikkatli olunması gerekir. Özellikle herhangi bir çapraz sunucu varsa, böyle bir senaryoda pek çok şey ters gidebilir.

Blockchain’in dahil olduğu yer burasıdır. Blockchain tam şeffaflık sağlar ve bu özellik, sorunu çözecek kadar hızlı bir şekilde hata kaynağını bulmanıza yardımcı olur.

Kapanış

Bir teknoloji olarak Blockchain, birçok mükemmel yeniliğin temelidir. Bu teknolojinin varlığı, zamandan, paradan ve enerji kaynaklarından tasarruf sağlamıştır. Bu teknolojinin başka hangi değişiklikleri yapabileceğini yalnızca zaman gösterecek. Ama bir şey var ki, bazı devrimci değişimler insan ırkının yetişmesini bekliyor. Blockchain LMS, AI ve ML hizmetleriyle işletmeler, teknoloji ‘devrimi’ olarak adlandırılan yeni yolculuklara çıkabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala