bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,066.17 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.43 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 603.53 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.66 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524503 0.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467187 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14967 1.90%

Kenya Merkez Bankası, Dijital Para Konusunda Arafta

kenya merkez bankasi dijital para konusunda arafta

Kullanıcılar ve kurumlar tarafından benimsenmesi hızla artmakta olan kripto para birimlerine karşı hükümetler ise çekimser bir tavır takınıyordu. Özellikle son dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere bazı devletler kripto para birimlerine karşı sert bir tutum takındı. Kenya ise dijital para birimleri konusunda kararsız bir tutum sergilemeye devam ediyor.

Kenya Merkez Bankası’ndan Kripto Para Açıklaması

Kenya Merkez Bankası, ülkenin ödeme sistemlerindeki “sorunlu noktaların” mevcut ekosistem etrafında yapılandırılmış yeniliklerle ele alınabileceğini ve bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) “zorlayıcı bir öncelik olmayabileceğini” dile getirdi.

kenya merkez bankasi dijital para konusunda arafta 2

Kenya Merkez Bankası’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan son açıklamada, Kenya Merkez Bankası tarafından Şubat 2023 döneminde başlatılan bir istişareye 100’ün üzerinde yorum geldiği dile getirildi. Bununla birlikte gelen yorumlar arasında dokuz ülkeden gelmiş olan katılımcılar arasında ticari banka ve kurum temsilcilerinin de bulunduğu aktarıldı.

Katılımcıların CBDC’nin artan verimlilik konuları gibi faydalarının yanı sıra yüksek uygulama maliyetleri ve finansal dışlanma gibi riskleri de vurguladıkları ifade edildi. Son olarak Kenya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, bir merkez bankası tarafından çıkarılan dijital bir token olan CBDC’yi çıkaran ülkelerin “uygulamayı engelleyen” sorunlarla karşılaştığını ve kripto piyasasındaki son istikrarsızlığın endişeleri artırdığı ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala