bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,560.03 0.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 593.83 1.30%
solana
Solana (SOL) $ 154.75 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541423 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452013 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156241 0.32%

Standard Chartered ve PwC, CBDC’yi Destekliyor

ripple cbdc platformunu baslattirt

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile birçok ülke tarafından yakından ilgileniliyor. Özellikle CBDC konusunda yaptığı çalışmaları ile öne çıkan Çin, şirketler tarafından da destekleniyor. Bu şirketler arasında; Standard Chartered ve PwC’yi gösterebiliriz. Standard Chartered ve PwC, Çin Büyük Körfez Bölgesi’nde programlanabilir CBDC‘ye destek veriyor.

Standard Chartered ve PwC’den CBDC’ye Destek

Standard Chartered ve PwC China, Çin’in Büyük Körfez Bölgesi olarak adlandırılan Guangdong Eyaleti’ndeki, Hong Kong’daki ve Makao’daki merkez bankası dijital para birimi (CBDC) uygulamaları hakkında bir tanıtım belgesi hazırlamak için buluştu. Rapora göre; 2021 yılında bölgede yaklaşık 535 milyar dolar sınır ötesi ticaret gerçekleştirildi. Raporda, uygulamaların birçok avantaj sunduğu belirtildi.

Çin’in Büyük Körfez Bölgesi, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Çin’in Büyük Körfez Bölgesi, programlanabilir kullanım durumlarının başarılı bir şekilde başlatılması, diğer CBDC’lerin sınır ötesi ticari senaryolarda nasıl etkileşime girebileceği konusunda temel bir çerçeve sağlayabilir.

Bunun yanında rapor, CBDC tabanlı sadakat programlarını ayrıntılı olarak inceledi. Raporda, daha kullanıcı dostu sadakat programlarının önemi vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala