bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,183.66 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.10 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 544.17 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 3.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488548 1.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444287 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147857 0.24%

Kenya, Web3 Merkezi Oluşturmak için Venom Vakfı ile Ortaklık Kurdu

kenya web3 merkezi olusturmak icin venom vakfi ile ortaklik kurdue

Birçok ülke kripto para sektöründe yer almak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Son olarak bu ülkelerden biri de Kenya oldu. Kenya, blockchain, Web3 merkezi oluşturmak için Abu Dabi’nin Venom Vakfı ile ortaklık kurdu.

Kenya, Web3 Merkezi Oluşturmak için Harekete Geçti

Kenya hükümeti, Afrika’da bir blockchain ve Web3 merkezi başlatmak için Abu Dabi merkezli blockchain platformu Venom Foundation ile bir anlaşma imzaladı. Yapılan ortaklığın finans, tedarik zinciri, tarım, ticaret ve sınır ötesi ticaret dahil olmak üzere kıtanın kilit sektörlerinde blockchain inovasyonunun yönlendirilmesine katkıda bulunmaya çalışılacağı belirtildi.

kenya web3 merkezi olusturmak icin venom vakfi ile ortaklik kurdut

Planlanan blok zinciri ve Web3 merkezi, Afrika teknoloji şirketleri ve devlet kurumları için merkezi bir platform görevi görerek bilgi alışverişini ve paydaş işbirliğini teşvik edecek. Anlaşma kapsamında Venom, tedarik zinciri yönetimi, tapu sicili, oylama sistemleri ve varlık tokenizasyonu için blockchain tabanlı çözümler de dahil olmak üzere Kenya ve diğer Afrika ülkelerini dijital dönüşümlerinde desteklemek için araçlar ve kaynaklar sağlayacak.

Kenya’nın Yatırım, Ticaret ve Sanayi Bakanı Moses Kuria, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bu blockchain merkezinin kurulmasının, hem ulusal hem de küresel olarak çalışanlarımıza fayda sağlayarak çeşitli sektörlerde daha fazla yeniliği katalize edeceğine inanıyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala