bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,971.87 2.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.88 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 590.42 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517407 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455577 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145377 3.75%

John Deaton, Ripple-SEC Davasını Yorumladı: Karar Her An Verilebilir

John Deaton Ripple SEC Davasini Yorumladi Karar Her An Cikabilir

Kripto dünyası RippleSEC davasından çıkacak sonucu merakla bekliyor. Yaklaşık 2 yıldır süren davanın neticesi sektörün geleceği açısından da önem arz ediyor. Geçen hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Hinman belgeleri ile ilgili başvuru reddedilmişti. Bu karar Ripple için erken bir zafer olarak yorumlanmıştı. Davanın ne zaman sonuçlanacağı ilişkin net bir tarih bilinmiyor. Beklentiler bu yıl davanın sonuçlanacağına yönelik. Hukukçu John Deaton, mahkemenin her an karar verebileceğini ifade etti.

John Deaton Ripple SEC Davasini Yorumladi2 Karar Her An Cikabilir

Deaton: SEC Kaybederse Etkisi Büyük Olur

Ripple savunucusu hukukçu John Deaton, Cointelegraph Türkiye‘den Hazal Orta’ya Ripple-SEC davasının gidişatını değerlendirdi. Deaton’a göre davanın yargıcı Analisa Torres, her an verebilir ancak beklentiler kararın eylül sonundan önce verilmesi yönünde. Deaton, aksi takdirde 6 aydan uzun süredir bekleyen davanın Kongre’ye bildirilmesi gerektiğini söyledi. Kripto savunucusu hukukçu, Torres’in davayı sonuçlandırmama ihtimalinin olduğunu da söyledi. Bu durumda jüri duruşmasına ihtiyaç duyulacak.

John Deaton, “SEC, Ripple davasını kaybederse, bunun tüm kripto pazarı üzerinde büyük bir etkisi olacak” ifadesini kullandı. Böyle bir senaryoda diğer şirketlerin cesaretleneceğini vurgulayan Deaton, XRP galibiyetinin Coinbase için harika bir haber olabileceğine dikkat çekti.

Deaton, “Senatör Elizabeth Warren kripto karşıtı bir platformda yeniden seçilmek için yarışıyor ve Gary Gensler’a çok yakın. Gensler, MIT’de Profesör olarak çalışırken, kripto pazarının yüzde 75’inin emtia olduğunu belirtti. Bugün, Bitcoin dışındaki her kripto varlığının menkul kıymet olduğunu iddia ediyor. Yıl 2015 olsaydı, eminim ki Gensler Bitcoin’i menkul kıymet olarak adlandırırdı. Menkul kıymetler yasalarını uygulamakla hiçbir ilgisi olmayan kripto karşıtı bir gündem yürütüyor” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala