bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,170.93 1.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.99 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 591.44 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 138.44 3.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51615 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459346 1.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146143 2.48%

Japonya’da kripto sektöründen ‘vergi düzenlemesi’ talebi

Japonya'da risk sermaye şirketlerine kripto vizesi çıktı

Japonya‘da kripto sektörünün dev şirketlerini bir araya getiren Blockchain birliği, hükümete yeni taleplerini sundu. Sektör devleri, hükümetten kripto vergi gelirlerinin düzenlenmesini istedi. Birlik, vergi düzenlemesinin Web3 sektörünün büyümesini engellediğini ifade etti.

Japonya Dijital Yeni Arastiracak1

Japon kripto sektörü, vergi düzenlemesi istedi

Japonya Blockchain Birliği (JBA), vergilerin düzenlenmesini için harekete geçti. Kripto sektörünün büyün oyuncularını temsil eden birlik, hükümete taleplerini sıraladı. Birliğin talepleri arasında üçüncü tarafların ihraç ettiği kripto paralarda gerçekleşmemiş kazanç vergisinin kaldırılması yer aldı. Bireysel işlemlerde vergilerin yüzde 20’de sabitlenmesi talep edilirken, kripto ticareti üzerinden alınan gelir vergisinin durdurulması istendi.

Birlik, vergi düzenlemesinin Web3 sektörünün büyümesini sağlayacağını ifade etti. Vergilerin düzenlenmesi ile bireysel ve kurumsal ilginin artacağı belirtildi. Açıklamada vergi gelirlerinin artacağına da dikkat çekildi.

JBA, mevcut vergilendirme politikasının DeFi ve NFT gibi alanlarda yük yarattığını söyledi. Yatırımcıların DeFi token’ları ile NFT’ler için yüksek vergi ödemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca mevcut vergi sisteminin, bireysel trader’lar için adil olmadığını da bildirdi.

.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala