bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,068.36 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,041.59 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 574.40 2.42%
solana
Solana (SOL) $ 142.02 3.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52391 1.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460345 1.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13742 4.43%

Japonya’dan daha fazla Web3 sinyali

Japonyadan daha fazla Web3 sinyali222

Japonya‘dan daha fazla Web3 politikası için güçlü sinyal geldi. Başbakan Fumio Kishida, ülkenin token kullanımı konusunda Web3 ortamını iyileştirmeyi planladıklarını bildirdi. Kishida, büyük Japon şirketlerinin metaverse için ekonomik bölgeler yaratacağını açıkladı.

Japonya Borsalarindan 10 Kat Kaldirac Talebi222

Japonya, Web3 için daha fazla düzenleme planlıyor

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Web3‘e yönelik planlarına ilişkin konuştu. Kishida, kullanıcı güvenliğini ön plana çıkaran ve içerik endüstrisini canlandırmayı amaçlayan iyileştirmeler planladıklarını söyledi. Tokyo’daki WebX konferansında konuşan Kishida, Liberal Demokrat Parti’nin Web3’e yönelik pozitif bakışını sürdürdü. Kishida, inovasyon, start-up’lar ve dijital dönüşüme odaklanarak büyüme ve servet dağılımını artırmayı amaçlayan amiral gemisi ekonomi politikasına atıfta bulundu. Başbakan, “Web3, yeni kapitalizmin bir parçası” dedi.

Başbakan Kishida, büyük Japon şirketlerinin metaverse için yeni projeler açıklayacağını da bildirdi. Liberal Demokrat Parti’nin araştırma konseyi başkanı Koichi Haguida da partisinin Web3’e yönelik tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Haguida, Web3 yönelik kapsayıcı bir duruş sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkede son dönemlerde kripto şirketlerine yönelik bazı düzenlemeler yapılmıştı. Token ihraç eden şirketlere yönelik yeni vergi kuralları bu düzenlemeler arasında yer almıştı. Buna göre token ihraççıları kazançları için yüzde 30 kripto vergisinden muaf tutulmuştu. Daha önce gerçekleşmemiş kazançlar üzerinde de vergi alınıyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala