bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,528.02 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,320.16 5.57%
bnb
BNB (BNB) $ 605.67 2.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.02 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51975 0.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468159 2.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 2.83%

Apple’ın blockchain ve NFT politikasına inceleme

Applein blockchain ve NFT politikasina inceleme

ABD’de milletvekilleri, Apple‘ın blockchain ve NFT’lere ilişkin App Store politikalarını inceleme altına aldı. Milletvekilleri, Apple politikalarının yeni teknolojiler üzerindeki etkilerine dair endişelerini dile getirdi. Apple’ın kâr ederken, uygulamaları baskı altına aldığı ifade edildi.

apple wwdc 2023 etkinligine vr uzmanlarini davet ediyor

ABD’de Apple politikalarından endişe ediliyor

ABD’de milletvekilleri Gus Bilirakis ve Jan Schakowsky, Apple CEO’su Tim Cook’a blockchain ve NFT’ler ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, App Store ile ilgili endişeler yer aldı. Blockchain ve NFT gibi gelişen teknolojiler üzerindeki potansiyel etkilerine değinildi.

Milletvekilleri, Apple yönergelerinin yeni teknolojilerin ilerlemesini ve büyümesini engelleyip engellemeyeceğini araştırılmasını talep etti. Vekiller, şirketin kripto uygulamalarının işlevselliğinden yararlandığı ve aynı zamanda sınırladığı bir model gözlemlediğini bildirdi. Apple‘ın bu durumu uygulamaların ‘lite’ sürümlerinin yayınlanmasını zorunlu kılarak başardığı belirtildi. Apple’ın hem kâr elde ettiği hem de uygulamaların faydasını azalttığı aktarıldı.

Milletvekilleri, politikalarının ABD’nin gelişmekte olan teknolojiler üzerindeki potansiyel olumsuz sonuçlarına ilişkin endişelerini dile getirdi. Axie Infinity‘nin App Store deneyimi örnek olarak gösterildi. Şirketin App Store’u rekabeti bastırma aracı olarak kullanabileceğine vurgu yapıldı. Mektupta sektör için eşit bir oyun alanı yaratılmasının hedeflendiğine yer verildi. Apple, daha önce de milletvekillerinden benzer mektuplar almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala