bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,661.06 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,276.98 5.05%
bnb
BNB (BNB) $ 599.10 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 143.43 5.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521569 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471211 2.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149162 2.21%

Jack Dorsey’den Bitcoin Madencilik Adımı

jack dorseyden bitcoin madencilik adimi

Sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’in şirketlerinden birisi olan Block, kripto endüstrisi alanında çalışmaya devam ediyor. Jack Dorsey’in Block şirketi Bitcoin madenciliğinde kullanılan işlemcilerin geliştirilmesi için çalışmalara başladı.

Block, Bitcoin Madenciliği İşlemcileriyle İlgileniyor

Eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’e ait bir şirket olan Block, 5 nanometrelik yüksek performanslı bir Bitcoin madencilik ASIC’inin prototip tasarımını tamamladığını açıkladı. Şirket söz konusu gelişmeyi kısa bir süre önce yaptığı bir açıklama ile bildirdi.

jack dorseyden bitcoin madencilik adimi 2

Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket, Bitcoin madenciliği ASIC’lerinin geliştirilmesinin teknik ve mali açıdan zorlu bir görev olduğunu dile getirdi. Bu durum, Bitcoin madencileri ve Bitcoin ağı için zararlı olduğunu düşündüğü Bitcoin madenciliği ASIC arzının yüksek seviyede merkezileşmesine sebep oldu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, son birkaç aylık bir sürede gerçekleşen ilerlemeler, Block’un yasarım varyantlarının denemesine ve uygun fiyatlı Bitcoin madencilik işlemcilerini sağlamak adına çalışmalarını doğrulamasına da imkân tanıyacak. Bunun yanında şirket ek olarak, işlemci devi Intel’den bir grup ASIC yongası da satın alımı gerçekleştirdi. Son olarak işlemci devi Intel, kısa bir süre önce Bitcoin madenciliği için işlemci üretimini askıya aldığını açıklamıştı. Intel’in bu açıklaması ardından Block’un Bitcoin madenciliği işlemci üretimi, kripto para topluluğu tarafından olumlu karşılandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala