bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,801.29 3.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,914.30 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 582.35 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 6.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502993 2.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446883 3.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144303 4.18%

Intel’den Beklenmedik Bitcoin Madenciliği Kararı

intelden beklenmedik bitcoin madenciligi karari 2

Dünya genelinde Bitcoin madencilik faaliyetleri artmaya devam ederken, Bitcoin madencilik alanında kullanılan cihazlara işlemci üreten Intel’den bu konu hakkında beklenmedik bir hamle geldi. İşlemci devi Intel, Bitcoin madenciliği için üretilen işlemciler hakkında yeni bir karar aldığını duyurdu.

Intel, Bitcoin Madenciliği İçin Ürettiği İşlemciler Hakkında Yeni Karar Aldı

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden birisi olan Intel tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin madenciliği için üretilen işlemcilerinin üretiminin sona ereceği belirtildi. Konu hakkında açıklama yapan bir Intel sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

IDM 2.0’a yaptığımız yatırımlara öncelik verdiğimizden dolayı, Blockchain ölçekli müşterilerimizi desteklemeye devam ederken Intel Blockscale 1000 Serisi ASIC’nin (uygulamaya özel entegre devre) kullanım ömrünü doldurduk.

İşlemci devi Intel’in internet sitesine göre, 20 Ekim’den sonra sipariş alınmayacak ve son ürün en geç 20 Nisan 2023 tarihinde teslim edilecek. Intel, yaklaşık bir yıl önce Blocksale olarak isimlendirilen işlemciler için ilk müşterilerinin Argo Blockchain, Block, Griid Infrastructure ve Hive Blockchain olmasıyla Bitcoin madencilik alanına adım attığını açıklamıştı. Bununla birlikte Hive Blockchain, Intel tarafından üretilen işlemcilerle, madencilik teçhizatlarının kurulumunu onaylamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala