bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,952.87 1.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.77 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 592.78 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 136.39 4.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518887 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458749 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146106 2.69%

HSBC, Silicon Valley Bank UK’ye Nakit Desteği Sağlayacak

hsbc silicon valley bank ukye nakit destegi saglayacak

İngiltere’nin en büyük bankalarından birisi olan HSBC, geçtiğimiz günlerde düzenleyici kurumlar tarafından kapatılmış olan Silicon Valley Bank’ın İngiltere şubesini satın almıştı. HSBC, Silicon Valley Bank UK için uygulayacağı planı açıkladı.

HSBC Silicon Valley Bank UK’ye Destek Verecek

ABD merkezli Silicon Valley Bank’ın İngiltere şubesi olan Silicon Valley Bank UK, İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından geçtiğimiz günlerde kapatılmıştı. Silicon Valley Bank UK’in yeni sahibi olan HSBC, bankanın İngiltere şubesine 2 milyar sterlin (2.4 milyar dolar) likidite desteği verecek.

hsbc silicon valley bank ukye nakit destegi saglayacak 2

HSBC İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn ve HSBC UK Başkanı Ian Stuart, Londralı teknoloji yatırımcılarına, bankanın Silicon Valley Bank UK’de her zamanki gibi işlerin devamlılığını sağlamak adına milyarlarca sterlin vereceğini belirtti. Quinn açıklamasında Silicon Valley Bank UK’nin satın alımının “stratejik açıdan gayet mantıklı” bir hamle olduğunu ve bankanın teknoloji ile yaşam bilimleri sektörlerindeki mevcut konumunu da iyileştireceğini belirtti.

Silicon Valley Bank, hem Amerika Birleşik Devletleri’nde hem de İngiltere’de bir dizi teknoloji şirketine finansman sağlayan ve hizmet veren bir sağlayıcıydı. Londra merkezli bir girişimci desteklemek için kurulan yatırım şirketi olan LocalGlobe’un ortaklarından Suzanne Ashman’a göre Silicon Valley Bank UK’nin işleyişinde büyük değişiklikler yaşanmayacağını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala