bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,778.89 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.20 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 608.01 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 158.27 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547703 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507438 0.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161755 2.14%

Silicon Valley Bank’ın İngiltere Şubesi Kapatıldı

silicon valley bankin ingiltere subesi kapatildi 2

Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından kapatılan Silicon Valley Bank ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, Amerika Merkez Bankası (Fed) ve Federal Mevduat Sigortası Şirketi (FDIC), benzer bir senaryonun bir kez daha yaşanmaması adına yeni bir fon oluşturmak adına görüşmeler yaşanıyor. Bankanın kapatılmasının ardından hangi şirketlerin bu duruma ne kadar maruz kaldığı belirsizliğini korurken, Silicon Valley Bank bir kötü haber de İngiltere’den geldi. Silicon Valley Bank’ın İngiltere şubesi kapatıldı.

İngiltere Merkez Bankası’ndan Silicon Valley Bank Kararı

ABD’nin en büyük bankaları arasında yer alan, Silicon Valley Bank, geçtiğimiz günlerde Kaliforniya Mali Koruma ve Yenilik Departmanı tarafından kapatıldı. Şirketin İngiltere’deki şubesi olan Silicon Valley Bank UK, İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından kapatıldı.

silicon valley bankin ingiltere subesi kapatildi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), Silicon Valley Bank’ın Birleşik Krallık şubesi olan Silicon Valley Bank UK’i Birleşik Krallık’ta (İngiltere) “sınırlı mevcudiyeti” olması ve finansal sistemini destekleyen “kritik fonksiyonlarından” yoksunluğu sebebiyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE), konu hakkında bir bildiri yayımlayarak, İngiltere Merkez Bankası’nın, Silicon Valley Bank UK şubesini bir “Banka İflas Prosedürüne” sokmak adına mahkemeye başvurmayı düşündüğünü ve Silicon Valley Bank UK şubesinin “ödeme yapmayı ya da mevduat kabul etmeyi durduracağını” açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala