bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,372.44 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.65 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 597.47 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 145.15 0.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501738 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438215 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141293 2.55%

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nden kripto para düzenlemesi baskısı

hindistan yuksek mahkemesinden kripto para duzenlemesi baskisi

Hindistan Yüksek Mahkemesi, hükümetten kripto para birimleri konusunda somut düzenlemeler yapmasını talep etti. Yüksek Mahkeme, henüz kripto para birimlerini düzenleyen bir yasa veya ajansın bulunmamasını “talihsiz” bir durum olarak değerlendirdi.

Mahkemeden Hükümete Soruşturma ve Düzenleme Talebi

Hindistan Times‘ın bildirdiğine göre, Hindistan Yüksek Mahkemesi, federal bir kripto suçları soruşturma ajansı kurmayı düşünüp düşünmediklerini hükümetten resmi olarak öğrenmek istedi. Mahkeme, hükümetin hala bir kripto düzenleyici kurumu veya yasasının olmamasını “talihsiz” bir durum olarak değerlendirdi.

Konu hakkında açıklama yapan yargıçlar Surya Kant ve Dipankar Datta şu ifadeleri kullandı:

Maalesef hala bir yasanız yok. Bu tür dava ve sorunları anlamak ve etkin bir şekilde soruşturmak için bir ulusal ajansınız var mı?

Bununla birlikte yargıçlar, hükümetten, genellikle karmaşık olan kripto davalarını ele alabilecek bir yasal düzenleme istediler ve bu konuda net bir tutum sergilediler. Yargıçlar konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bazı yasal çerçeveler olmalı. Bunun olup olmayacağını belirlemek sizin yetkinizdedir. Ancak, bir mekanizmanız olmadan insanları nasıl soruşturup hapse atacaksınız? Sonuçta, söz konusu olan hortumlanan ülkenin parasıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala