bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,372.44 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.65 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 597.47 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 145.15 0.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501738 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438215 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141293 2.55%

Google Cloud’dan Web3 Girişimlerine Destek

google cloud ile tezostan web3 ortakligi

Teknoloji devlerinin Web3 dünyasındaki rekabeti kızışıyor. Google Cloud, rakibi Amazon Web Services’in girişimlerinin ardından harekete geçti. Şirket, Web3 girişimlerine yönelik erken aşama destek programını genişletti. Program ile Web3 geliştirilerinin projelerini hızlandırması amaçlanıyor.

Google Clouddan Web3 Girisimlerine Destek2

Google Cloud, Web3 Programını Genişletti

Google Cloud, Web3 girişimlerine yönelik destek programını genişletti. Şirketten bugün yapılan açıklamada Google for Startups Cloud Program girişimi, Web3 sektöründeki geliştiricilere de sunulacak. Böylece geliştiricilerin projelerini güvenli ve hızlı bir şekilde ölçeklendirilmesi hedefleniyor.

Tohum ve Seri A yatırım aşamasındaki şirketlere iki yıl boyunca 200 bin dolara kadar kredi verilecek. Ayrıca teknik destek programına başvurulabilecek. Program kapsamında Web3 ve en son bulut tabanlı teknolojiler ile ilgili eğitimler verilecek. Projelere Polygon Ventures’den 3 milyon dolara kadar yatırım dahil olmak üzere sermaye desteği sağlanacak. Uygun projeler Google Cloud’un vakıf ortaklarının her birinden 1 milyon dolar hibe alabilecek. Vakıf ortakları arasında Aptos, Celo, Flow, HBAR Foundation, Near ve Solana Foundation bulunuyor.

Google, son yıllarda Web3 dünyasındaki ayak izini genişletmeyi hedefliyor. Bu ayın başlarında Ceo geliştiricilerinin Google Cloud ile birlikte çalışabileceği açıklanmıştı. Geçen yıl BNB Chain, erken aşamadaki projeleri desteklemek için Google Cloud’a katıldığını duyurmuştu. Google, kısa süre önce Tezos ile de iş birliğine gittiğini duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala