bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,852.11 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.41 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 592.51 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 157.64 7.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542003 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455286 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157887 4.45%

Google CEO’su, Şirketin Web3’e Yapacağı Atağı Paylaştı

google ceosu pichai sirketin web3e yapacagi atagi paylasti2

Google’ın çatı şirketi Alphabet Inc. CEO’su Sundar Pichai, web3 üzerinde sessiz kalan şirketin konuya dair vizyonundan bahsetti. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketinin bu konuyla ilgili düşüncelerinin son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Google CEO’su: Web3 Güçlü Bir Teknoloji

Bloomberg’de yer alan habere göre, Google CEO’su, kripto para birimleri ve dijital mülkiyet etrafında inşa edilmiş bir internet modeli olan web3‘e ilişkin “Geniş uygulamalara sahip çok ilginç ve güçlü bir teknoloji” açıklamasında bulundu.

Pichai, Google’ın bulut bölümünün “dijital varlıklar” üzerinde çalışan şirketlerle daha fazla ilişki kurmak için yaptığı yakın tarihli bir duyuruya atıfta bulundu.

google ceosu pichai sirketin web3e yapacagi atagi paylasti1

Google ayrıca blockchain üzerinde çalışan bir ekip de kurdu. “Kesinlikle blokchain’i gözlüyoruz” diyen Pichai, yenilikleri çok heyecan verici bulduğunu vurgulayarak, ellerinden gelenin en iyisini yapmak konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Pichai’nin yorumlarını, Alphabet’in istikrarlı web mülklerinden 20 milyar dolardan fazla kâr elde etmesinin ardından yapması dikkat çekti.

Birçok web3 savunucusu, bu yeni teknolojiyi Google gibi merkezî internet sağlayıcılarına karşı bir panzehir olarak konumlandırıyor.

Pichai, açıklamalarında kripto para birimlerinden bahsetmedi. Şirketin reklamları veya ödeme hizmetleri için kripto para birimlerini şimdilik kullanmıyor.

Block Inc., Meta Platforms Inc. ve Twitter Inc. gibi birçok teknoloji şirketi, dijital tokenları içeren ödemeler ve hizmetler için önemli adımlar atarken Alphabet sürece uzak kalmıştı.

Pichai, Google’ın artırılmış gerçekliğe yaptığı yatırımları da sıraladı. Haritalar, YouTube gibi önemli hizmetleri insanların gelecekte kullanabileceği sanal dünyalara getirme planlarına dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala