bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

Fidelity, Kanada’da Spot Bitcoin ETF’sini Başlatıyor

fidelity kanadada spot bitcoin etfsini baslatiyor

Yatırım fonu şirketi Fidelity, geçtiğimiz aylarda Bitcoin borsasında işlem gören fonunun onayı için 8 Eylül günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir toplantı yapmıştı. Söz konusu bu kararın SEC tarafından onayı beklenilmeden Spot Bitcoin ETF‘si için karar verildi. Fidelity ABD yerine, Kanada’da bir spot Bitcoin ETF başlatmaya hazırlanıyor.

Fidelity, Bitcoin ETF’si için Kanada’yı Tercih Etti

Yatırım fonu şirketi Fidelity, Spot Bitcoin ETF’i Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) olarak adlandırılıyor ve doğrudan fiziksel Bitcoin’leri topluyor. Bu, fonun bir türev yoluyla risk almak yerine aslında Bitcoin satın aldığı anlamına geliyor.

fidelity investments zapustit indeksnyy fond na osnove bitkoina

Ayrıca son raporlara göre; artan müşteri talebi nedeniyle liderliği alan Fidelity, ABD’li yetkililerin konuya daha fazla açıklık getirmemesi nedeniyle, Kanada’yı tercih etti. Ek olarak Fidelity, ülkenin finans şirketlerini denetleyen Kanada düzenleyici kurumu Kanada Yatırım Endüstrisi Düzenleme Kurumu’ndan (IIROC) da onay aldı. Onay, Fidelity’yi ülkenin ilk Bitcoin koruyucusu olarak etkin bir şekilde konumlandırıyor.

Ayrıca belirtmek gerekirse Fidelity şu anda 4,2 trilyon dolarlık varlıkla yönetiliyor. Bu onu dünyanın önde gelen varlık yönetimi şirketlerinden biri yapıyor. Bunun yanında Spot Bitcoin ETF başlatan diğer şirketler arasında ise; Michael Novogratz ve CI GAM liderliğindeki Galaxy Digital yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala