bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,496.40 4.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.98 2.45%
bnb
BNB (BNB) $ 548.79 4.45%
solana
Solana (SOL) $ 130.20 3.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510903 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445389 0.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126357 4.40%

Ethereum’da Doğrulayıcı Sınırını Artırma Planı

Ethereumda Dogrulayici Sinirini Artirma Plani22

Ethereum geliştiricilerinin maksimum doğrulayıcı limitini 32’den 2.048 ETH’ye yükseltmeyi planladığı bildirildi. Teklifin en son Ethereum çekirdek geliştirici konsensüs toplantısında ele alındığı ifade edildi. Doğrulayıcı olmak için şu anda 32 ETH’ye ihtiyaç duyuluyor. Bu limitin artırılmasının merkeziyetsizliği teşvik edeceği ifade ediliyor.

SECin Pas Gectigi Ethereumu Bekleyen Riskler2

Ethereum’da Doğrulayıcılara Üst Limit Gelebilir

Geliştiricilerin maksimum doğrulayıcı limitini 2.048 ETH’ye çıkarmayı planladığı belirtilirken, minimum doğrulayıcı limiti 23 ETH’de kalacak. Ethereum doğrulayıcı limiti şu anda 32 ETH olarak belirlenmiş durumda. Doğrulayıcı olmanın herhangi bir minimum veya maksimum miktarı bulunmuyor. Bu durumun büyük ölçekli stake işlemleri zorladığı ifade ediliyor. Büyük miktarlı stake durumlarında birden fazla doğrulayıcı oluşturulması gerekiyor. Ethereum ağında şu anda 600 bin aktif doğrulayıcı bulunuyor. Doğrulayıcı olmayı bekleyenlerin sayısı ise 90 bin civarında.

Ethereum‘da doğrulayıcı limitinin artırılmasının bazı sorunlara yol açabileceği de belirtiliyor. Ethereum Vakfı araştırmacısı Michael Neuder, toplantının ardından yaptığı açıklamada, doğrulayıcı üst sınırının ademi merkeziyetçiliği teşvik edeceğini söyledi. Öneriyi destekleyen Neuder, söz konusu yeniliğin doğrulayıcı boyutunun şişmesine yol açabileceğini aktardı. Neuder, üst sınır yükseltmesinin doğrulayıcı setinin genişlemesini yavaşlatabileceğini kaydetti.

Teklifin Coinbase gibi borsaların da dahil olduğu büyük düğüm operatörlerinin endişelerini giderebileceği ifade ediliyor. Diğer yandan plan ile ilgili fikir alışverişlerinin devam ettiği de kaydediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala