bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,560.57 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,950.77 1.97%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 162.11 0.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517806 0.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464849 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150084 4.28%

Hinman Belgelerinde Ethereum Detayı

Ripple 361 Milyon Dolarlik XRP Satti

2 yıldır süren Ripple-SEC davasına ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Ripple davasının bir parçası olan Hinman belgelerine ilişkin ilk bilgiler paylaşıldı. Belgede, Ethereum’un menkul kıymet olarak yansıtılması konusunda endişelerin olduğu ifade edildi. Hinman’ın ETH’nin menkul kıymet olarak düzenlenmesine gerek olmadığı belirtildi. SEC‘in konuya dair Buterin ile görüştüğü de kaydedildi.

Hinman Belgelerinden İlk Bilgiler Geldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple‘a karşı açtığı davada William Hinman ile ilgili bazı belgeler yayınlandı. Belgelerde eski SEC direktörü Hinman, Ethereum’un mevcut haliyle bir menkul kıymet olmadığı için regüle edilmesine gerek olmadığını ifade etti. Belgelere göre SEC’in tartışmalı konuşmaya giden süreçte Vitalik Buterin‘e danıştığı ortaya çıktı. SEC’in Ethereum Vakfı’nın nasıl çalıştığına dair anlayışını teyit etmek için Buterin ile bir görüşme yaptığı kaydedildi.

Hinman Belgelerinde Ethereum Detayi33

Hinman, 2017-2020 yıllarında SEC’in finansman bölümünün başında bulunuyordu. Ortaya çıkan belgelere göre Hinman, 2018’de yaptığı konuşmasında Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını öne sürüyor. Belgelerde Ticaret ve Piyasalar Departmanı’nın Hinman’ın değerlendirmesine ilişkin yorumları da yer aldı. Departman, BTC konusunda çok güçlü bir görüşe sahip olmanın SEC’in menkul kıymet olan diğer kripto para birimlerine yönelik çabalarını zayıflatabileceğini belirtti. Hinman, ETH’ye dair genel bir açıklama yapmak için daha fazla iç tartışmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Hinman Belgelerinde Ethereum Detayi22222222

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Hinman belgelerinin mahkeme savaşını Ripple’ın lehine çevirebileceğini ifade etmişti. Diğer yandan Hinman belgelerine ilişkin detayların paylaşılmasıyla birlikte XRP, yüzde 6 yükselişle 0,56 dolara kadar yükseldi. Ripple, Hinman’ın özellikle ETH’nin durumuna ilişkin açıklamalarının SEC’in XRP‘ye yönelik menkul kıymet iddiasıyla çeliştiğini savunuyordu. Hinman belgelerinin, kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılması konusunda önemli bir tartışmaya yol açabileceği belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala