bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,672.60 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,954.66 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 162.09 0.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517379 0.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150871 4.92%

Binance US, SEC’e Karşı Çıktı

Binance US SEC Iddialarini Reddetti22

Kripto borsası Binance US, SEC’in şirket varlıklarının dondurulması ilişkin talebine karşı çıktı. Borsa, bugün yapılacak duruşma öncesi yaptığı savunmasında geçici kısıtlamanın kaldırılmasını istedi. Borsadan yapılan açıklamada, bu adımın operasyonları etkili bir şekilde sona erdireceğini iddia etti.

Binance US SEC Iddialarini Reddetti2222

Binance US’ten SEC Yorumu

Binance US, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun geçici kısıtlama için acil talebini ‘acımasız’ olarak niteledi. SEC‘in talebine ilişkin mahkemenin ABD Columbia bölge mahkemesinde yapılması planlanıyor. Borsa, kısıtlama emrinin BAM Trading’in kapanmasına neden olabileceğini ifade etti. BAM Trading, Binance US için kripto ticareti ve borsa hizmetleri sağlıyor.

Açıklamada, talep edilen tedbirin BAM müşterilerine zarar vereceği ifade edildi. Şirketin etkin bir şekilde devre dışı kalacağı ve bu davada savunmasının engelleneceği kaydedildi. Borsa, SEC‘in tüm iddialarının başarısız olduğunu da dile getirdi. Düzenleyicinin BAM’ın platformunda işlem gören tek bir menkul kıymet tespit etmediği aktarıldı. SEC, kripto paralarda menkul kıymet listesini genişletmiş ve en az 68 kripto parayı menkul kıymet olarak kabul etmişti. Binance US, ayrıca 20 Aralık 2020’de başlayan SEC soruşturması için iş birliği yaptığını ve 700 bine yakın operasyonel veriyi kurum ile paylaştığını açıkladı.

SEC, Binance ve iştiraklerini kayıtsız menkul kıymet ticareti yapmakla suçladı. Kurumun iddiaları arasında platformun müşteri fonlarını izinsiz kullandığı da bulunuyordu. SEC, 6 Haziran’da Binance US ve iştiraklerinin varlıklarının dondurulmasını talep etmişti. ABD’de bir mahkemenin SEC‘in BAM Management ve BAM Trading’in varlıklarını dondurma talebini onayladığı iddia edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala