bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,134.38 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,885.87 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 589.95 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 139.40 5.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.4929 2.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428751 2.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137916 4.09%

Coinbase’den SEC’e Eleştiri

Mahkemeden SECe Coinbase Icin Bir Hafta Sure22

Kripto para borsası Coinbase ile ABD menkul kıymetler düzenleyicisi SEC arasındaki gerilim artıyor. Coinbase, SEC’i mahkemede sorulan sorulara yanıt vermediği için eleştirdi. Borsa, kurumun kripto varlıklar için düzenleyici netlik oluşturması için harekete geçmişti.

Coinbase BTC ve ETH Vadeli Islemlerine Hazirlaniyor2

Coinbase, SEC’i Yanıt Vermemekle Suçladı

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) doğru cevap vermemekle suçladı. Borsa, SEC’in mahkemede sorulan sorulara yanıt vermediği bildirdi. Coinbase‘in mahkemeye yaptığı bildirimde, SEC’in doğru cevaplar sunmadığı ve daha önce yaptığı konuşmaları tekrarladığı belirtildi.

SEC, geçen hafta Coinbase‘in kural koyma dilekçesi için 120 gün ek süre talep etmişti. Borsanın açıklamasında SEC’in mahkeme kararına karşı isteksiz olduğu ifade edildi. SEC’in sessizliği ve gecikmelerinin tüm sektöre onarılamaz bir biçimde zarar verebileceğini aktaran şirket, 60 gün veya daha kısa bir sürede yanıt verilmesini talep etti.

Kurum, son dönemlerde Binance ile Coinbase üzerindeki baskısını artırmıştı. SEC, 6 Haziran’da Coinbase’e menkul kıymet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. Borsa, SEC’in Kongre’nin yetkisi olmasan sektörü düzenleme yetkisi olmadığını savunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala