bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretlerinde Artış Yaşanıyor

ERC-404 trendi ETH ağında gas ücretlerini yukarı taşıdı

Ethereum‘un merakla beklelen Merge yükseltmesi sonunda gerçekleşti. PoW madenciliğine veda eden Ethereum için yepyeni bir sayfa açılırken, Ethereum 2.0 hayalinin ilk adımı da böylece başarıyla atılmış oldu. Ancak Merge’ün asıl amacı, ağı Proof of Work’ten Proof of Stake’e taşımak olduğu için bu yükseltme işlem ücretlerine pek olumlu yansımadı. Öyle ki Ethereum gas ücreti 99 Gwei’ya kadar çıktı.

Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretlerinde Artış Yaşanıyor
Kaynak: Ethereumprice

Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretleri Artışta

Ethereum Merge güncellemesi ile birlikte Ethereum’un tükettiği enerji yüzde 99.4 oranında azaltılmış oldu. Böylelikle uzun zamandır süre gelen verimsizlik problemini başarılı bir şekilde çözen Ethereum geliştiricileri, kullanıcıların varlıklarını artık Staker’lara emanet ediyor.

Ancak bu noktada bazı soru işaretleri ortaya çıkabiliyor. Madem PoS’a geçildi, gas ücretleri neden artıyor? Öncelikle Merge yükseltmesinin gas ücretlerini hedefleyen bir yükseltme olmadığını belirtelim. Merge, Beacon zinciri ile Mainnet’i birleştiren ve PoS’un aktif ediliği bir yükseltme. Gas ise tamamen farklı bir şekilde işlediğinden bu yükseltmeden etkilenmiyor. Diğer taraftan yapılan işlemlerin sayısı hızlı bir şekilde arttığı için de Gas ücretleri artmış durumda. Bu oran kullanım zamanında göre azalma ve artma gösterecektir. Diğer taraftan PoS’un daha ilk işlemde ETH yakmaya başladığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala