bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Ethereum Merge Nedir?

Ethereum Merge Nedir

Ethereum akıllı sözleşemleri Blockchain teknolojisi ile birleştiren ilk proje olarak kripto sektöründe oldukça önemli konuma sahip. Bunu NFT ve metaverse alanındaki şüphesiz liderliğinden de görebiliyoruz. Ancak maalesef Ethereum da kusursuz değil. Her ne kadar kullanıcılarına güçlü bir Blockchain alt yapısı ve akıllı sözleşme ekosistemi yaratsa da, Gas ücretleri ve yüksek işlem süreleri, ağın kullanıcılarını bunaltmış durumda. Tüm bu eksileri gidermek adına bir sürü Layer-2 çözümü ortaya çıkmış olsa da, Ethereum 2.0 çalışmaları kaçınılmaz bir gereklilik. Peki bu açıdan en önemli yükseltmelerden birisi olan Ethereum 2.0 ve merge tanımları nedir?

Ethereum Merge Nedir?

Ethereum Merge Nedir?

Ethereum Blockchain ağı halihazırda Bitcoin’de olduğu gibi Proof of Work konsensüs yapısına sahiptir. Ancak bu konsensüs yapısı, her ne kadar çok güçlü bir savunma ve kararlılık sunsa da, günümüzde pek verimli bir yöntem olarak görülmemekte. Bu yüzden hem GAS ücretlerini azaltmak, hem de işlem verimliliğini attırmak adına Ethereum Foundation ağı Proof of Stake mekanizmasına taşımaya çalışmaktadır. Bu noktada ise “Ethereum Merge” Ethereum’un ana ağı ile işaret zinciri hisse kanıtı sistemi arasındaki yaklaşan birleşmeyi ifade etmektedir. ‘Merge’, hisse kanıtı (PoS) mekanizması lehine Ethereum için iş kanıtının (PoW) sonunu ifade etmektedir.

Ethereum Merge Nedir?

Peki Ethereum 2.0 Nedir?

Eth2 ve Serenity olarak da anılan Ethereum 2.0, Ethereum Blockchain ağı için oldukça önemli bir yükseltmedir. İlk yükseltme olmasa da, Ethereum’un verimliliğini en çok artmak üzere tasarlanmış olanıdır. Ancak bu, geliştiriciler ile bir gecede olamayacak büyüklükte bir girişimdir. Bunun yerine, Ethereum 2.0, ilki 2020 yılında Beacon Chain olarak bilinen Faz 0 ile gerçekleşen bir dizi adımla evrimine başladı.

Bu aşamda Ethereum’a 32 ETH stake eden adresler, Proof of Stake mekanizması gereği Node olabilmektedir. Ek olarak Ethereum 2.0’a kilitlenen ETH miktarı ise içeriğimizin yazımı itibarıyla 10.7 milyon ETH seviyesinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala