bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Ethereum Hash Oranı Yeni ATH’ye Ulaştı

ethereum hash orani yeni athye ulasti 2

Merkezi olmayan uygulamaların çoğalması ve NFT projelerinin sürekli artan popülaritesi ile birlikte Ethereum, dünyanın her yerinden daha fazla madenciyi kendine çekiyor. Böylece Ethereum blok zinciri endüstrisinde en çok kullanılan ağ olmaya devam ediyor. Tüm bunlar tabii ki hash oranı üzerinde de etkili. Öyle ki kısa süre önce Ethereum hash oranı yeni bir ATH’ye ulaştı.

Ethereum Hash Oranı ATH Yaptı

Ethereum hash oranı, 812.768 GH/s’lik yeni bir yüksek bir seviyeye ulaştı. EIP-1559 güncellemesi madenciler için ücretleri kaldırmıştı. Ancak diğer yandan madenciler hala, ağ kullanıcılarının yüksek ağ yükü dönemlerinde işlemlerini zorlamak için kullandıkları yeni formüller ile önemli miktarda kâr elde edebiliyor.

ethereum hash orani yeni athye ulasti

Ethereum’a olan bu ilgi artan ağ etkinliklerinden kaynaklanıyor. Çünkü söz konusu olan ağı kullanan daha fazla insanla beraber madenciler, daha fazla ücret alabiliyor. Ağ faaliyetine ek olarak ise ücret yakma mekanizması, varlığın EIP-1559 yükseltmesinden bu yana yüzde 33 artan fiyatına olumlu yansıdı.

Genellikle, hızla artan hash oranı, mevcut arzın genişlemesi nedeniyle pazar için iyi bir işaret değil. Ancak zincir içi verilere göre, madenciler henüz varlıklarını satmak için acele etmiyorlar.

Haberin yazımı sırasında Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.400 doların üzerine çıktı. Şu anda Ethereum’un fiyatı 4.477 dolar seviyelerinde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala