bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,094.64 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.71 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 594.21 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51686 2.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457195 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148904 0.19%

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried için geçici tahliye talebi

eski ftx ceosu sam bankman fried icin gecici tahliye talebi

Başarısız kripto para borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın avukatları, müvekkillerinin yaklaşan duruşması için gerekli hazırlıkları yapabilmesi amacıyla geçici tahliye talebinde bulundu. Bu talep, Bankman-Fried’ın yargılandığı suçlamaların ciddiyeti nedeniyle büyük bir dikkat çekiyor.

Sam Bankman-Fried Cephesinden Yeni Talep

Sam Bankman-Fried‘ın avukat ekibi, müvekkillerinin yaklaşan duruşması için belgeler üzerinde çalışabilmesi adına geçici bir tahliye veya daha sık avukat görüşmeleri talebinde bulundu.

Şu an için haftada sadece iki kez hukuki temsilcileriyle buluşma fırsatı bulan Bankman-Fried’ın, Ekim ayında gerçekleşecek duruşma öncesinde bu zamanın yetersiz olduğu vurgulandı.

25 Ağustos’ta mahkemeye sunulan dilekçede, Bankman-Fried’ın etkili bir savunma yapabilmek adına belgelere, internete ve bu verilere sürekli erişimine ihtiyaç duyduğu belirtildi. Ayrıca kendisine verilen laptop’un sınırlı pil kapasitesi ve zayıf internet bağlantısı sebebiyle verimli bir çalışma yapamadığı ifade edildi.

Hapishane öncesi haftada yaklaşık 100 saate yakın savunma hazırlığı yaptığı belirtilen eski milyarder, tanık tahrifatı suçlamaları nedeniyle tutuklanmıştı. Bankman-Fried’ın mali dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle yüz yılı aşkın bir hapis cezası riski bulunuyor. Hükümet yetkilileri, avukatların talebine karşı yanıtlarını en kısa sürede sunacak.

Son olarak bu bilgiler ışığında, Yargıç Kaplan’ın hükümetten, avukatların bu talebine ne kadar süre içerisinde yanıt vereceğini belirlemesini istediği biliniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala