bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,591.77 2.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,195.98 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 592.74 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 136.05 5.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506244 3.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455142 4.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144709 3.48%

Do Kwon’un İsviçre’de Milyarlarca Won’u Ortaya Çıktı

Terranin Kurucusu Do Kwon Tutuklandi2

Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon‘a ait milyarlarca Won’un İsviçre bankasında bulunduğu bildirildi. SEC, şubat ayında Kwon’un bir İsviçre bankası üzerinden 10.000 BTC’yi nakde çevirdiğini açıklamış ancak banka ismi vermemişti. Güney Koreli savcılar ise bankanın Sygnum olduğunu duyurdu. Terraform Labs ve Do Kwon‘un hesaplarının dondurulması talep edildi. Ülkedeki bir mahkeme dün LUNA’nın menkul kıymet olarak görmenin zor olduğuna karar vermişti.

terra

Do Kwon’un İsviçre Bankası Sygnum’da Milyarlarca Won’u Tespit Edildi

Terraform Labs ve Do Kwon‘a ait milyarca Won’un İsviçre bankasının hesaplarında olduğu tespit edildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şubat ayında Terraform Labs’e dava açmıştı. Dava ayrıntılarında Do Kwon‘un 10 bin BTC’yi İsviçre bankasına aktardığı belirtilmişti. Do Kwon‘un bir İsviçre bankası üzerinden BTC’leri nakde çevirdiği ifade edilirken, banka ismi açıklanmamıştı. Güney Koreli savcılar ise Kwon’un yaklaşık 2017 yılında kurulan dijital varlık bankası Sygnum üzerinden işlem yaptığını açıkladı.

Seul Güney Bölgesi Savcılık ofisinden yapılan açıklamada Foundation Guard’a ait olan ve bir kısmı nakde çevrilen BTC’lerin izlenmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada SEC’in bildiriminde olduğu gibi yaklaşık 130 milyar Won’un (100 milyon dolar) bulunduğu kaydedildi. Açıklama, aralarında Terraform eski CEO’su Shin Hyun-sung’un bulunduğu 10 kişiyi dolandırıcılıkla suçlamasının ardından yapılan basın toplantısında geldi.

Savcılığın açıklamasına göre 100 milyon dolar banka hesabında kalmadı, çeşitli yerlerde kullanıldı. Paranın bir kısmı Kim & Chang isimli hukuk şirketine aktarıldı. Banka hesabında kalan miktarın birkaç milyar Won olduğu tespit edildi. Açıklamada net bir rakam belirtilmedi. Güney Kore ve ABD kolluk kuvvetlerinin Sygnum’daki ilgili hesapların dondurulması talebinde bulunduğu bildirildi. Savcılığa göre hangi dondurma talebinin önce uygulamaya alınacağı değişebilir.

Seul’de bir mahkeme dün LUNA‘yı sermaye piyasası kanunu tarafından düzenlenen bir finansal yatırım ürünü olarak görmenin zor olduğuna karar vermişti. Mahkeme, LUNA’nın menkul kıymet olmadığına vurgu yapmıştı. Kararın ardından Terra-LUNA davasının dolandırıcılık kapsamında ilerleyebileceği belirtilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala