bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,374.78 7.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,022.58 4.86%
bnb
BNB (BNB) $ 584.39 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 157.33 10.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51906 3.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45283 5.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155767 7.66%

Güney Kore’de ABD’yi Kızdıracak LUNA Kararı

Guney Korede ABDyi Kizdiracak LUNA Karari

Güney Kore’de LUNA hakkında kritik bir karar alındı. Ülkedeki bir bölge mahkemesi, LUNA’nın menkul kıymet olmadığına karar verdi. Kararda LUNA‘nın sermaye piyasası kanunu kapsamı dışında olduğu belirtildi. Böylece Terra-LUNA davasının dolandırıcılık kapsamında ilerleyebileceği belirtildi. ABD’nin piyasa düzenleyici SEC ise LUNA’nın menkul kıymet olduğunu düşünüyor.

Guney Korede ABDyi Kizdiracak LUNA Karari2

Güney Kore’den LUNA Kararı: Menkul Kıymet Değil

Güney Kore‘nin başkenti Seul’de bir mahkeme, eski Terraform Labs CEO’su Hyun-seong Shin’in mallarına el konulması için yapılan itirazı reddetti. Mahkeme menkul kıymet yasası ihlali nedeniyle tutuklanması talebini de kabul etmedi. Yerel medyada yer alan haberlere göre savcılık, LUNA‘daki hileli işlemlerin sermaye piyasası yasasını ihlal ettiğini ve Shin’in mülklerine el konulması gerektiğini savundu. Mahkeme kararında LUNA‘yı sermaye piyasası kanunu tarafından düzenlenen bir finansal yatırım ürünü olarak görmenin zor olduğu kaydedildi. Daha önceki bazı mahkemeler sermaye piyasası kanunun uygulanmasının tartışmalı olduğuna karar vermişti.

LUNA’nın menkul kıymet olmadığına yönelik karar dikkat çekti. Karar ile birlikte Terra-LUNA krizinin dolandırıcılık ve güven ihlali davası haline gelebileceği belirtiliyor. İddia makamı ise davanın menkul kıymet kapsamında değerlendirilmesi için yüksek mahkemeye başvurdu. Güney Kore mahkemesinden gelen LUNA kararı, ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC’in tavrıyla taban taban zıt durumda. SEC, menkul kıymetleri kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla Terraform Labs’e dava açmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala