bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

SEC: Do Kwon, 10 Bin Bitcoin’i Bankaya Aktardı

sec do kwon 10 bin bitcoini bankaya aktardi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Terraforms Labs‘e açtığı davada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. SEC, Terraforms ve Kwon’a menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasıyla dava açmıştı.

Do Kwon, 10 Bin Bitcoin’i Bankada Dönüştürdü

ABD’li düzenleyici kurum, son dönemlerde stablecoin ve staking şirketlerine yönelik adımlarını hızlandırdı. SEC, Singapur merkezli şirketin ve Kwon’un kayıt dışı menkul kıymet satışı ile milyarlarca dolar kazandığını belirtti. Bloomberg’de yer alan habere göre Do Kwon ve Terraform Labs, 10 binden fazla Bitcoin’i bir İsviçre bankası üzerinden nakde çevirdi. SEC’in dava dosyasında yer alan detaylarda, oluşan kayıpların en az 40 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

sec do kwon 10 bin bitcoini bankaya aktardi2

SEC’e göre Terraform ve Kwon, 10 bin Bitcoin’i soğuk bir cüzdana aktardı. Daha sonra bu varlıklar ismi verilmeyen bir İsviçre bankasında nakde dönüştürüldü. Bankadan 100 milyon doların üzerinde itibari para çekildi. Ayrıca kuruluş, Terraform Labs’ın Mirror Protocol ile menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini savunuyor.

SEC’in stablecoin’lere yönelik tavrını sertleştirmesi Paxos ile başladı. BUSD’in ihraççısı Paxos’a hafta başında bir uyarı gönderildi. New York’tan da Paxos’a BUSD ihracını durdurması talimatı gelmişti. Paxos’ta yaşanan gelişmelerin ardından gelen Terra davasının stablecoin’lere yönelik bir yol haritası olabileceği ifade edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala