bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,057.16 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.76 2.41%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 149.03 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532207 3.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477317 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152624 4.99%

Güney Kore de Kripto Staking’i İncelemeye Başladı

guney kore de kripto stakingi incelemeye basladi

ABD’de başlayan kripto staking tartışmaları başka ülkelere sıçramaya başladı. Güney Kore‘nin de kripto staking hizmetlerine yönelik harekete geçtiği bildirildi. ABD’de SEC’in soruşturması ile Kraken‘in staking ürünü durduruldu. Kraken, SEC’e 30 milyon dolar ödemeyi kabul etti. SEC’in bu adımı hem geleneksel finans hem de kripto dünyasında eleştirilere maruz kalmıştı.

guney kore de kripto stakingi incelemeye basladi2

Güney Kore’den Kripto Staking Adımı

Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre ülkede kripto staking ürünleri inceleme altına alındı. Konu ile ilgili değerlendirme yapan bir yetkili, “Amerikalı meslektaşlarının ardından Güney Koreli düzenleyiciler, ülkedeki kripto staking şirketlerini incelemeyi planlıyor” ifadesini kullandı. Koreli finans yetkililerinin staking incelemesinin ardından bir yol haritası çıkarabileceği kaydediliyor.

Güney Kore‘nin nasıl bir yol izleyeceği ve incelemenin zaman çizelgesine ilişkin detaylar bilinmiyor. Söz konusu inceleme sürecinin bazı yasal kararları etkileyebileceği ifade ediliyor. Kore’de kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler bulunuyor ancak bunlar kripto staking faaliyetlerini kapsamıyor. Öte yandan Güney Kore, geçen hafta hangi varlığın menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğine ilişkin bir kılavuz oluşturmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala