bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

SEC, Terraform ve Do Kwon’u Dolandırıcılıkla Suçladı

sec terraform ve do kwonu dolandiricilikla sucladi

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yaşanan Terra Blockchain çöküşü kripto sektöründe pek çok şirketin zarar görmesine neden oldu. Terra’nın çöküşü sonrasında kripto endüstrisi yaralarını henüz yeni yeni sarmaya başlarken, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra Blockchain’in arkasında şirket olan Terraform ve kurucusu Do Kwon için soruşturma başlattı.

SEC Cephesinden Terraform ve Do Kwon’a Suçlama

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terra Blockchain’in arkasındaki şirket olan Terraform Labs ve şirketin CEO’su Do Hyeong Kwon’u geçen yıl değerini kaybeden algoritmik stablecoin Terra USD sebebiyle suçladı.

sec terraform ve do kwonu dolandiricilikla sucladi 2

SEC tarafından yapılan suçlamada, Singapur merkezli şirketin ve Kwon’un “çoğu kayıt dışı işlemlerde olmak üzere birbirine bağlı bir kripto varlık menkul kıymetleri paketi sunarak ve satışını yaparak” yatırımcılardan milyarlarca dolar kazandığını belirtti. Bu şikâyete, mAssets’ler de dahil edildi. Bunlar, Terra USD’nin fiyatını yansıtarak getiri ödemek için tasarlanmış güvenlik tabanlı varlıklar olarak tanımlanabilir.

Konu hakkında açıklama yapan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler şu ifadeleri kullandı:

Terraform ve Do Kwon’un en başta LUNA ve Terra USD olmak üzere bir dizi kripto varlık menkul kıymeti için gerekli olan tam, adil ve gerçeğe uygun açıklamayı halka sağlamakta başarısız olduğunu iddia ediyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala