bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

DCG’de Yeni Banka Arayışı

DCGde Yeni Banka Arayisi

Kripto şirketleri, ABD’de yaşanan bankacılık krizinin ardından yeni arayışlara yöneldi. Silvergate, Signature ve Silicon Valley Bank, kripto şirketleri ve teknoloji şirketleri ile ortaklık kuran bankalar arasında yer alıyordu. Kripto şirketi Digital Currency Group (DCG) ile yeni bankacılık ortakları arayan şirketler arasında bulunuyor.

DCGde Yeni Banka Arayisi1

DCG, Yeni Banka Ortağı Arıyor

Kripto şirketi Digital Currency Group, yeni banka ortağı arayışına çıktı. Santander, HSBC ve Deutsche Bank’ın kripto şirketleriyle bağlantı kurma isteği olduğu belirtildi. Raporda DCG’nin BlackRock, JPMorgan ve Bank of America’ya ulaştığı kaydedildi. Diğer yandan bankaların, kripto şirketleri için aracılık ve para piyasası hizmetleri ile üçüncü taraflara para havalesi gibi bazı hizmetleri kısıtlayabileceği ifade edildi. Geleneksel bankaların kripto şirketleri için bankacılık hesapları oluşturabileceği kaydedildi.

ABD’de bankacılık sektörü üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. SVB ile başlayan kriz Signature Bank ile devam etti. Her iki bankaya da kayyum atandı. Kriz son olarak First Republic Bank’a sıçradı. ABD’nin bölgesel bankaları üzerindeki baskı yakından takip ediliyor. Krizin diğer bankalara yayılmasından endişe ediliyor. DCG, bir önce bağlı şirketi Genesis’in iflası ile gündeme gelmişti. DCG’nin medya şirketi CoinDesk‘i ise Binance’in satın alacağı iddia edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala