bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,970.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.87 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 595.28 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 147.70 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509454 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444738 0.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154072 7.44%

Dapper Labs, AB Yaptırımlarından Etkilenenler için Harekete Geçti

dapper labs ab yaptirimlarindan etkilenenler icin harekete gectie

Kısa bir süre önce dünyanın en büyük bilet satıcısı Ticketmaster ile ortaklık kuran Dapper Labs’ın, geçtiğimiz günlerde Rusya’da NFT hizmetlerinin engellendiği iddia edilmişti. Söz konusu bu konu ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Dapper Labs, Rusya’ya karşı AB yaptırımlarından etkilenen kullanıcıların NFT‘lerini gözetimsiz bir cüzdana çekmelerine izin veriyor.

Dapper Labs, AB Yaptırımlarından Etkilenen Kullanıcıların Yanında

Dapper Labs, tarafından yapılan açıklamaya göre; Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarından etkilenen kullanıcıların NBA Top Shot, NFL All Day ve UFC Strike NFT’lerini Dapper Cüzdanlarından bir Blocto Cüzdanına çekmelerine izin veriyor.

dapper labs ab yaptirimlarindan etkilenenler icin harekete gectier

Şirket ayrıca, Rusya ile ilgili hesapları kısıtlamaya yönelik önceki hamlesi, Dapper’ın ödeme işleme ve depolanmış değer hizmet ortağı olarak hareket eden USDC stablecoin’in arkasındaki büyük eşler arası ödeme teknolojisi şirketi Circle’ın hamlesi sonucu olduğunu belirtiyor.

Dapper ekibi konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Circle, müşteri fonlarının gözetimini elinde tutuyor ve derhal harekete geçmeleri gerektiğinden, bu durumda talimatlarına uymak ve Rusya ile bağlantılı hesapları askıya almak zorunda kaldık, ancak bu hesapların hiçbirini kapatmadık.

Dapper ayrıca yeni AB yaptırımları doğrultusunda, Rus bağlantılı hesaplara karşı harekete geçen tek şirket değil. Geçtiğimiz hafta, Blockchain.com ve Crypto.com da etkilenen kullanıcılara hesap kısıtlamalarını detaylandıran bir paylaşımda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala