bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,932.13 1.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,314.95 6.34%
bnb
BNB (BNB) $ 599.71 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 143.56 5.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522963 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472931 3.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149894 2.88%

Curve Finance istismarı DeFi ekosisteminde güven sarsıntısı yarattı

curve finance istismari defi ekosisteminde guven sarsintisi yaratti

Merkezi olmayan finans dünyası, Curve Finance platformuna yönelik büyük çaplı bir saldırıyla sarsıldı. Söz konusu istismar, DeFi dünyasının güvenilirliğini tekrar masaya yatırıyor ve sektörün gelecekte karşılaşabileceği potansiyel riskleri gözler önüne seriyor.

Vyper Kodlama Dilindeki Hata, 24 Milyon Dolarlık Bir Kayıpla Sonuçlanıyor

Curve Finance’ye yapılan son saldırı, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörüne olan güvenin zedelendiğini gösteriyor.

Bir DeFi protokolü olan Curve Finance, hafta sonunda Vyper kodlama dilinin belirli bir versiyonunda bulunan bir hata nedeniyle akıllı sözleşme tabanlı likidite havuzlarının istismar edildiğini deneyimledi. Saldırganlar, Vyper sözleşmelerini kullanan bir dizi stablecoin havuzunun yeniden giriş açığını kullanarak 24 milyon dolarlık değer çaldı.

CoinGecko verilerine göre, Curve DAO tokenı son 24 saatte yüzde 12’den fazla düşüş yaşayarak 0,63 dolara geriledi. Bu durum, Ignas Defi Research’den bir analist tarafından, DeFi’ye duyulan güvenin azaldığına işaret eden bir gösterge olarak yorumlandı. Konu hakkında açıklamaya yapan Ignas şu ifadeleri kullandı:

Üç yıl boyunca hatasız işleyen bir protokolün saldırıya uğraması, DeFi’ye olan güveni sarsıyor. Bu durum, Aave, Compound ve Uniswap gibi diğer önde gelen protokollerin güvenliğini sorgulamamızı gerektiriyor. Bununla birlikte Monolitik akıllı sözleşme tasarımına sahip Uniswap v4’ün potansiyel bir saldırı durumunda tüm varlıkların anında savunmasız kalabileceği endişesi var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala