bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,600.50 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,001.32 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 598.12 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 144.84 1.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520659 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458202 3.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147437 1.27%

Chainalysis: ABD, stablecoin denetimini kaybediyor

stablecoin

Blockchain araştırma şirketi Chainalysis, stablecoin piyasasına ilişkin raporunu paylaştı. Raporda stablecoin’lere yönelik önemli detaylar yer aldı. Şirket, ABD hükümetinin stablecoin’ler üzerindeki gözetimini kaybetmek üzere olduğunu belirtti.

abd kongresinde bitcoin btc ve kripto paralar ele alindi

Chainalysis’den stablecoin raporu

23 Ekim’de yayılanan Kuzey Amerika kripto para raporunda, stablecoin faaliyetlerinin ABD’de lisanslı olmayan kuruluşlar aracılığıyla giderek daha fazla gerçekleştiği belirtildi.

Chainalysis’e göre 2023 yılında en büyük 50 kripto paralarda stablecoin girişlerinin çoğunluğu ABD’de lisanslı hizmetlerden lisanssız hizmetlere kaydı. Haziran ayı itibarıyla stablecoin girişlerinin yaklaşık yüzde 55’inin ABD dışındaki lisanslı borsalara gittiği belirtildi. Çalışma, ABD hükümetinin stablecoin piyasasını denetleme yeteneğini giderek kaybettiğini öne sürdü. ABD’li tüketicilerin düzenlenmiş stablecoin’ler ile etkileşim kurma fırsatlarını kaçırdığı ifade edildi.

Raporda, ABD kuruluşlarının başlangıçta stablecoin piyasasını meşrulaştırdığına yer verildi. Kripto kullanıcılarının ise merkezi yurtdışında bulunan ticaret platformları ve ihraççılarla ile ilgili faaliyetler yürüttüğü ifade edildi. Diğer taraftan Kuzey Amerika, Temmuz 2022 ile Haziran 2023 döneminde tahmini 1,2 trilyon dolar ile en büyük kripto piyasası oldu. Bu rakam küresel işlem hacminin yüzde 24,4’üne karşılık geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala