bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,385.91 4.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.27 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 563.12 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 138.25 6.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523601 2.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457062 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133028 4.67%

ABD mahkemesinden Bitcoin ETF için ikinci şans

ABD 2

ABD Mahkemesi Grayscale’e, Bitcoin Trust’ı (GBTC) borsada işlem gören bir BTC ETF’e dönüştürme konusunda ikinci bir şans verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Temyiz Mahkemesi, Grayscale Investments’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunun Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından incelenmesini gerektiren bir kararın ardından bir yetki belgesi yayınladı.

ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nde 23 Ekim’de yapılan bir başvuruda, mahkemenin “resmi yetkisi” devreye girdi ve SEC’in Grayscale’in spot Bitcoin ETF’i hakkındaki kararını gözden geçirmesinin önünü açtı. Öte yandan SEC, 13 Ekim’e kadar temyiz başvurusunda bulunmamıştı.

Söz konusu karar, mahkemenin 29 Ağustos tarihli kararını teyit ederek Grayscale’e Bitcoin Trust’ını (GBTC) listelenmiş bir BTC ETF’sine dönüştürme konusunda ikinci bir şans verdi. SEC bugüne kadar ABD borsalarında listelenmek üzere spot bir kripto ETF’sini onaylamadı, ancak BTC ve Ether ile bağlantılı yatırım araçlarına yeşil ışık yaktı.

Öte yandan ETH hisse senetleri bin 709 dolar değer kaybetti. 19 Ekim’de Grayscale, Bitcoin Trust hisselerini New York Borsası Arca’da GBTC sembolü altında listelemek için SEC’e bir kayıt beyanı sunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala