bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,477.01 0.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.92 3.78%
bnb
BNB (BNB) $ 596.62 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 141.31 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517951 1.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468776 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147895 0.50%

CFTC, DeFi’ı radarına aldı

CFTC Baskani Benhamdan Binance Yorumu Acik Bir Vergi Kacakciligi Vakasi

ABD emtia düzenleyicisi CFTC, rotasını merkeziyetsiz finansa (DeFi) kırdı. CFTC Başkanı Rostin Behnam, merkeziyetsiz finans alanını denetleme ihtiyacına dikkat çekti. Behnam, DeFi protokollerini lisanssız doktorlara benzetti ve düzenlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

cftc baskanindan abd icin kripto aciklamasi

CFTC, DeFi üzerindeki baskısını artırma yolunda!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) bir ay önce üç DeFi protokolüne yönelik suçlamaları karara bağladı. Yaklaşık bir ay sonra CFTC Başkanı Rostin Behnam, merkeziyetsiz finansın denetlemesi gerektiğine vurgu yapan bir açıklama yaptı.

Behnam, pazartesi günü yaptığı açıklamasında, merkeziyetsiz finans kurumlarını ‘lisanssız doktorlara’ benzetti. Chicago’daki Vadeli İşlemler Endüstrisi Birliği Fuarı’nda konuşan Behnam, kullanıcıların acı çekmeleri ve yardım için haykırmalarının beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Benham, “Benzetme yapmak gerekirse, yalnızca bazı kişilerin sürücü ehliyetine sahip olması gerekseydi yolda rahat olup olmayacağınızı veya sağlık hizmetinizi lisanssız bir doktora emanet edip etmeyeceğinizi düşünün” değerlendirmesinde bulundu.

CFTC İcra Direktörü Ian McGinley de düzenlenmemiş DeFi borsalarını açık bir tehdit olarak nitelendirmişti. McGinley, eylül ayında yaptığı açıklamasında, “Düzenlenmemiş DeFi borsalarının varlığı, CFTC tarafından düzenlenen piyasalar ve korunan müşteriler için açık tehdittir. Biz bunu çok ciddiye aldık” dedi. CFTC, kayıt ihlalleri nedeniyle DeFi protokolleri Opyn, ZeroEx ve Deridex’e yönelik suçlamaları karara bağlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala