bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,695.07 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,311.99 6.34%
bnb
BNB (BNB) $ 599.96 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 4.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521459 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473127 4.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149325 2.84%

BlackRock’tan ETF çıkışı: SEC’in gerekçesi kalmadı

BlackRock Kriptoya Can Suyu Oldu Gozler SECin Tepkisinde33222 1

Varlık yönetim devi BlackRock, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto vadeli ve spot ETF’lere farklı davranmak için hiçbir gerekçesi olmadığını savundu. Şirket, SEC’in ETF’lerini denetleyen 1940 yasası tercihini sert eleştirdi. Açıklamada, bu tercihin kripto spot ve vadeli ETF’ler ile ilgili olmadığına dikkat çekildi.

sec

BlackRock’tan SEC’e sert tepki

BlackRock, spot Bitcoin ETF başvurusunun ardından Ethereum’a yönelik de benzer bir hamle yaptı. Şirketin ‘iShares Ethereum Trust’ isimli spot Ethereum ETF başvurusu 9 Kasım’da resmen kabul edildi. Şirketin başvurusunda, SEC’in spot kripto ETF başvurularını sürekli olarak reddetme nedeninin yanlış düzenleyici ayrımlardan kaynaklandığı belirtildi.

SEC, bugüne kadar fiyat manipülasyonu ve yatırımcı güvenliğini gerekçe göstererek spot kripto ETF’lerine reddetti. Kurum, karar alırken spot kripto ETF’lerini kapsayan 1933 yasasının aksine 1940 yasasına atıfta bulundu.

BlackRock ise SEC’in 1940 yasası tercihinin ETF’lerin temel varlıklarına uygun olmadığını savundu. Şirket, söz konusu yasanın “ETF’lere ve ETF sponsorlarına belirli kısıtlamalar” getirdiğini savundu. BlackRock, Chicago Ticaret Borsası (CME) gözetiminin spot ürünlere yönelik dolandırıcılıkları tespit edebileceğini iddia etti. Şirkete göre SEC’in karar mekanizmasında başvuruları reddetmesi için haklı nedeni kalmadı.

Diğer taraftan kripto sektöründe spot ETF onayının yakın zamanda gerçekleşebileceği düşünülüyor. Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, 10 Ocak’tan önce onay alma şansının yüzde 90 olduğunu ifade ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala