bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,177.39 2.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,012.20 4.96%
bnb
BNB (BNB) $ 565.50 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 129.24 5.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497918 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.432699 5.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.135243 5.07%

Bitstamp, ABD’de Ether staking hizmetini durduruyor

bitstamp abdde ether staking hizmetini durduruyor

Son dönemlerde kripto borsalarının staking hizmetleri üzerindeki baskılar artıyor. Bitstamp, bu kapsamda Amerika’da Ether staking hizmetini sonlandırma kararı aldı.

Regülasyon Baskıları Kripto Borsalarını Etkiliyor

Kripto para değişim platformu Bitstamp, Amerika’daki kullanıcılarına sunduğu Ether staking hizmetini sonlandırdığını açıkladı.

Bitstamp’in Amerika’daki baş yetkilisi Bobby Zagotta, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

25 Eylül 2023 tarihinden itibaren Amerika’da staking servisimiz olmayacak. Bu değişiklik, Amerika’daki kullanıcılarımızın staking’ten elde ettiği gelirleri etkileyecek, ancak diğer tüm servislerimiz aynı şekilde devam edecek.

Son dönemlerde, Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) staking hizmetlerinin yakın markajına almış ve bu tür servislerin menkul kıymet kategorisine girdiğini ifade etmiştir.

Yılın başlarında, kripto borsası Kraken, SEC’le yaşadığı bir mali uyuşmazlık sonucunda Amerika’daki kullanıcıları için staking hizmetini askıya aldı. SEC, ayrıca Coinbase’e karşı da hukuki adımlar attı ve bu platformun bazı hizmetlerinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Bu gelişmeler üzerine Coinbase, bazı eyaletlerde staking hizmetini askıya alma kararı aldı.

Son olarak Bitstamp yetkilisi Zagotta şu ifadeleri kullandı:

Amerika’daki düzenlemelerin son durumunu değerlendirerek, bu kararı almak zorunda kaldık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala