bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Binance, Japonya için Tarih Verdi: Tüm İşlemler Sonlandırılıyor

Binance Kadin Akademisi Ilk Mezunlarini Verdi1

Asya pazarındaki genişlemesini sürdüren Binance, Japonya’da değişiklere ilişkin takvimini yayınladı. Binance‘in Kasım 2022’de Sakura Exchange’i satın almasının ardından yeni bir isimle Japonya’da faaliyete geçebileceği belirtilmişti. Borsa, Japonya’daki kullanıcılar için mevcut hizmetlerin 30 Kasım’da sonlandırılacağını açıkladı. Yeni platformun yaz aylarında kullanıma açılacağı kaydedildi.

Binancein Dususu Rakiplerine Yaradi

Binance, Japonya Planını Duyurdu

Kripto para borsası Binance, Japonya pazarındaki faaliyetlerine ilişkin önemli bir duyuru yayımladı. Buna göre borsa, Japonya‘da ikamet edenler için mevcut hizmetlerin 30 Kasım 2023’te sonlandırılacağını duyurdu. Yeni borsanın yaz aylarında aktif hale geleceği belirtilirken, global platformun kullanıcıları yerel platforma yönlendirilecek.

Global platformun kullanıcıları, 1 Ağustos 2023’ten sonra kullanıma sunulacak olan yeni bir kimlik doğrulama süreci (KYC) aracılığıyla yeni yerel platforma geçebilecek. Ülkedeki kullanıcılar bugünden itibaren yeni türev hesap açamayacak. Borsadan yapılan açıklamada 23 Haziran’dan önce sahip olunan tüm mevcut pozisyonları kapatılması gerektiği ifade edildi. Kullanıcılar tarafından kapatılmayan hesaplara borsanın müdahale edeceği aktarıldı. Japon kullanıcılar için, vadeli işlemlerde kaldıraç 10x ile sınırlandırılacak.

Borsanın planlamasına göre 1 Ağustos itibariyle açılacak olan yeni platforma geçişler 1 Aralık’ta tamamlanacak. Geçiş için KYC’yi tamamlayan kullanıcılar, yeni yerel platformu kullanmaya başlayabilecektir. KYC’yi tamamlamayan kullanıcılar yalnızca varlıklarını geri çekebilecek.

Geçmiş dönemlerde borsa, bağımsız lisans alarak birçok ülkede faaliyet yürütmeyi hedefledi. Düzenleyicilerle uyum sorunu yaşayan borsanın başvuruları reddedildi. Binance, bu sefer yerel borsaları satın alarak Asya pazarına yönelmeye başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala