bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,610.31 1.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.98 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.80 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499722 0.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471118 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152712 1.25%

Kripto Borsası Binance, Reuters Haberine Yanıt Verdi

kripto borsasi binance reuters haberine yanit verdi

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, gün içindeki Reuters haberi hakkında yeni bir açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Reuters’ın haberini yalanladı.

Binance, Reuters İddialarını Yalanladı

Kripto para borsası Binance, gün içinde Reuters tarafından yayınlanan ve şirketin 2020 ve 2021 yılındaki müşteri fonlarını gelirle karıştırdığını iddia eden bir habere karşı çıktı. Şirket yaptığı açıklamada, haberin zayıf olduğu belirtildi.

Binance strateji müdürü Patrick Hillmann tarafından paylaşılan bir Twitter gönderisinde, “1000 kelimelik komplo teorilerini (yanlış olduğunu açıkladığımız) ‘eski bir içeriden’ başka sıfır kanıtla sabitlediler. Şirketin geçmişte düzenleyici eksiklikleri olduğu konusunda çok açık olduk.” ifadesine yer verildi.

kripto borsasi binance reuters haberine yanit verdi 2

Reuters tarafından ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberde, Binance’in neredeyse her gün milyarlarca doları, şirketin şu anda iflas etmiş olan ABD’li kredi kuruluşu Silvergate Bank’ta tuttuğu hesaplarda karıştırdığını bildirdi. Reuters haberini banka kayıtlarına da dayandırıyor. Haberde, 10 Şubat 2021’deki bir örnekte Binance’in kurumsal bir hesaptan 20 milyon dolar ile müşteri parası alan bir hesaptan 15 milyon doları karıştırdığı iddia edildi.

Son olarak Binance sözcüsü Brad Jaffe açıklamasında, Silvergate Bank hesaplarının kullanıcı mevduatlarını kabul etmek için kullanmadığını ve bundan ziyade kullanıcıların kripto alımlarını kolaylaştırmak adına kullandığını şu sözlerle dile getirdi:

Bunlar yüzde 100 kurumsal fonlar olduğu için hiçbir zaman karışıklık olmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala