bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Japonya’nın Kripto Önlemleri Haziranda Başlayacak

Japonyanin Kripto Onlemleri Haziranda Baslayacak

Japonya, kripto paralar ile kara para aklanmasını engellemeye yönelik yeni tedbirler uygulayacak. Ülkedeki kanun yapıcılar, yeni tedbirleri 1 Haziran’dan itibaren devreye alacak. Böylece ülkede kripto işlemleri daha sıkı takip edilmeye başlayacak.

Japonyanin Kripto Onlemleri Haziranda Baslayacak2

Japonya’da Kriptoya Seyahat Kuralı Geliyor

Japonya‘da parlamento, 1 Haziran’dan itibaren kripto paralarda daha sıkı tedbirleri hayata geçirecek. Yerel medyada çıkan haberlere göre ülkedeki yasal çerçeve, yeni uygulamalar ile küresel kripto düzenlemelerine uyumlu hale gelecek.

Bu çerçevede suç gelirlerinin takibi amacıyla seyahat kuralı uygulanacak. Seyahat kuralı kapsamında 3 bin dolar üzerindeki kripto transferini işleyen herhangi bir finans kurumu, müşteri bilgilerini alıcı borsa veya kuruma iletecek. Veriler arasında gönderici ve alıcının kimlik ve hesap bilgileri bulunacak. Söz konusu düzenleme mayıs ayı ortalarında Japonya‘da düzenlenen G7 toplantısında da tartışılmıştı.

Japonya, kripto düzenlemeleri alanında en katı ülkeler arasında bulunuyor. Kriptoyu mülk olarak düzenleyen ülkeler arasında yer almıştı. Asya ülkesi, bu alanda öncü ülkeler arasında bulunuyor. Kullanıcıların korunması amacıyla borsalara katı kurallar getirilmişti. Yüksek kaldıraçlı işlemler yasaklanmış ve müşteri varlıklarının yüzde 95’inin soğuk cüzdanlarda tutulmasına karar verilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala