bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

Bankalar İçin Durum İyiye Gidebilir Mi?

Kripto Bülten’in yeni bölümü yayınlandı. Kripto Bülten‘de bu hafta Donald Trump’ın kriptoyu tehlikeli olarak nitelendirmesinden, El Salvador’un 21 Bitcoin daha almasına kadar birçok önemli gelişme yaşandı.

Nelerden Bahsedildi?

-Kripto para konusunda ilk günden beri sürdürdüğü tavrını hâlen devam ettiren eski ABD başkanı Donald Trump, son olarak yine kripto konusunda bir yorumda bulundu. Eski ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump’ın yakın zamanda duyurulan NFT platformu hakkında olumlu şeyler söylemesine rağmen, kripto para birimlerinin hayranı olmadığını bir kez daha tekrarladı. 

-Bitcoin’i yasal olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin alımlarına da devam ediyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter üzerinden, ülkenin yeniden Bitcoin satın alımı yaptığını açıkladı. Bu doğrultuda ülke, hazinesine 21 Bitcoin (BTC) daha eklemiş oldu.

-Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu,, kısa süre önce stablecoin’ler hakkında bazı yorumlar paylaşmıştı. Şimdi ise Fitch Ratings, Türkiye’deki kur düşüşü ve bunun, Türk bankalarına etkisi ile ilgili açıklamalar yaptı. Kuruma göre, düşüş devam eder ve azalan dolarizasyon sürdürülebilir olursa, Türk bankaları için durum pozitif olacak. Fakat diğer yandan Fitch, duyurulan programın kapsamının, etkisinin ve uygulamasının belirsiz olduğuna da dikkat çekti.

-Bankalar, dijital defter teknolojisi için yeni uygulamalar ararken, bir haber de JPMorgan ve Siemens cephesinden geldi.  ABD bankacılık devi JPMorgan Chase, Alman sanayi grubunun ödemeleri için bir Blockchain sistemi geliştirmek üzere Siemens ile ortaklık kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala