bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,661.06 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,276.98 5.05%
bnb
BNB (BNB) $ 599.10 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 143.43 5.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521569 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471211 2.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149162 2.21%

Halka arz nedir? Halka arz nasıl alınır? Yeni halka arzlar neler?

Halka arz, IPO (Initial Public Offering) olarak da biliniyor ve basit tanımı ile ‘pay satışı’ anlamına geliyor. Halka arz, bir şirketin sahip olduğu varlıkları daha küçük paylara bölerek satışa çıkarması olarak tanımlanıyor. Halka arz ile hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolu da açılmış oluyor. Kripto Bülten, Melis Sarı’nın sunumuyla sizlerle.

Yeni halka arzlar neler?

Halka arz, birincil ve ikincil halka arz olarak ikiye ayrılıyor.  Birincil halka arz; daha önce halka açık olmayan şirketlerin yaptığı halka arz işlemidir. İkincil halka arz ise, daha önce halka arz edilmiş fakat ilkinde halka arz oranının düşük olması nedeniyle ikinci kez halka arz yapılması anlamına geliyor. 

Şirketler, finansman kaynağı, likidite ve itibar sağlamak için halka arz yapabiliyor. Bu yöntemle tanıtım yapmayı ve kurumsallaşmayı da hedefliyor. Halka arz işleminin yerine getirilmesi için bazı şartları sağlamak gerekiyor. Aracı kurumlarla iletişime geçilerek, şirket değerlemesi oluşur, Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulur ve şirket verileri Borsa İstanbul ve SPK uzmanları tarafından incelenir. 

Daha fazlası için BTCHaber TV’yi takip edebilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Melis Sarı

5 Ağustos 1997 yılında Moskova’da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul’da başlayıp 2014 yılında Fenerbahçe Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünde okudu ve 2020 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca kamera önü eğitimleri alarak 2019 yılında Başkent İletişim’de Diksiyon dersleri almaya başladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala