bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 0.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.78 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 610.02 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 1.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527072 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470429 0.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151124 0.29%

“Spot ETF yolunda aşama kaydediliyor”

BlackRock’un spot Bitcoin ETF’inin DTCC’de listelenmesi haberi, ETF’lerin onay sürecinin hızlandığı şeklinde yorumlandı ve kripto piyasalarında ciddi bir dalgalanmayı sağladı. Biz de başta bu konu olmak üzere pek çok gelişmeyi Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa ile BTCHaber TV’nin bugünkü canlı yayınında konuştuk.

Kripto kullanımı yaygınlaşıyor

İlk olarak BlackRock haberini değerlendiren Karababa, henüz onay aşamasına gelinmediğini ama onaylanacakmış gibi hazırlık yapıldığını vurgulayarak, spot ETF’in ticker’ının bile hazır olduğunun altını çizdi.

Öte yandan Chain Analysis’in raporuna göre dünyadaki kripto kullanımında Amerika ve Kanada’yı içeren Kuzey Amerika kıtasının %25 ile lider konumda olduğunu aktaran Nergis Hanım, yine rapora göre kripto paraların Amerika dışına çıkarıldığını, buna sebebp olarak da SEC’nin ETF sürecini uzatmasının insanlarda kafa karışıklığı yaratmasının gösterildiğini belirtti.

Çin’in dijital para birimi e-CNY’nin uluslararası bir ham petrol anlaşmasında kullanılması, Brezilya Merkez Bankası’nın, CBDC ve dijital ödemelerde yeni adımlar atması gibi gelişmelerin de stablecoin cephesinde yeni gelişmeler olduğunu söyleyen Nergis Nurcan Karababa, kriptoların kullanım alanlarının giderek yaygınlaştığını vurguladı.

Son olarak teknoloji dünyasının ileri gelenlerinin yapay zeka firmalarının sebep oldukları zararlardan sorumlu tutulması gerektiğini söylemesi üzerine detayları aktaran Karababa, bir süredir çeşitli kanaat önderleri ve sektör ileri gelenlerinin yapay zeka konusunda hız yarışına girilmesindense etik çerçeve içinde doğru ve güvenli adımlar atılması konusunda uyarılarda bulunduğunu hatırlarttı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala