bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

SocialFi nedir ? Friend Tech, Star Shares, Post Tech platformları yükselişte!

Kripto Bülten’in bu bölümünde Melis Sarı’nın sunumuyla kripto para trendlerinden biri Social Fi’dan bahsedildi.

Son zamanlarda adını çok fazla duymaya başladığımız SocialFi, bir başka deyişle sosyal finans, kişilerin belirli görevleri yerine getirip para veya bir değer kazandığı platformlar. SocialFi aslında yeni bir trend değil çünkü BlueSky, Lens Protocol ve Steem gibi Web3 odaklı ya da blokzincir üzerinde çalışan sosyal medya uygulamaları mevcut. Ama bizim son zamanlarda en çok konuştuklarımız Ağustos ayında popülerlik kazanan friend.tech ve geçtiğimiz günlerde gündeme oturan post.tech oldu. 

Hızlıca yükselişe geçmesiyle birlikte diğer ağlarda da bu platformun benzeri çıkmaya başladı. BNB, AVAX, Arbitrum ve Solana gibi ağlarda da uygulanmaya başlandı. Her ağdaki farklı uygulamalar çalışma mekaniği ve prensipleri hemen hemen aynı. 

Piyasanın son dönemlerde cansız olduğunu varsayarsak bu platformlardaki büyük işlem hacmindeki artışla nsanların ağ kullanım oranları da bu sayede arttı. Her uygulamanın çalışma mantığı aynı olduğu için tüm bu SocialFi uygulamaları kullanıcılarını ödüllendiriyor.

Daha fazlası için BTCHaber TV’yi takip edebilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Melis Sarı

5 Ağustos 1997 yılında Moskova’da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul’da başlayıp 2014 yılında Fenerbahçe Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünde okudu ve 2020 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca kamera önü eğitimleri alarak 2019 yılında Başkent İletişim’de Diksiyon dersleri almaya başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala