bitcoinBTC/TRY
740.854,43 TL 2,70%
ethereumETH/TRY
45.856,16 TL 3,83%
tetherUSDT/TRY
27,33 TL 0,02%
bnbBNB/TRY
5.920,82 TL 1,85%
xrpXRP/TRY
13,88 TL 2,01%
usd-coinUSDC/TRY
27,34 TL 0,05%
staked-etherSTETH/TRY
45.823,35 TL 3,82%
cardanoADA/TRY
6,90 TL 3,35%
dogecoinDOGE/TRY
1,69 TL 2,12%
solanaSOL/TRY
552,77 TL 5,74%

Paylaş

Visa, stablecoin için Solana’ya genişledi

odeme devi visadan ethereum hamlesi

Ödeme devi Visa‘nın stablecoin ödeme seçeneklerini Solana’yı da kapsayacak şekilde genişlettiği bildirildi. Şirket, milyonlarca USDC’yi taşıdığını da duyurdu.

odeme devi visa web3 alaninda genislemeye devam ediyor 2

Visa’dan Solana hamlesi

Şirket, VisaNet aracılığıyla fiat ödemelerini gerçekleştirmek için Solana ve Ethereum üzerinden milyonlarca USDC’yi taşıdığını açıkladı. Visa, pilot programlar için alıcıları Worldpay ve Nuvei ile ortaklık kurduğunu söyledi. Visa Kripto Başkanı Cuy Sheffield, bu hamlenin sınır ötesi ödemeleri hızlandırmayı ve müşteriler için stablecoin ödeme seçeneği sunmayı amaçladığını belirtti.

Visa’nın ortaklık kurduğu Worldpay ve Nuvei, çeşitli sektörlerde hizmet veren fintech şirketleridir. İki şirket Visa’nın desteğiyle trader’lara USDC gibi stablecoin’ler ile ödeme alma seçeneği sunmayı planlıyor. Ödeme şirketinin Solana’yı dahil ederek, bunu yapan ilk büyük ödeme şirketlerinden biri olduğu kaydedildi.

Sheffield, şirketin bu adım ile sınır ötesi işlemlerin hızını artırmaya yardımcı olduğunu ifade etti. Visa’dan kolayca para göndermeleri veya almaları için modern seçenek sunduklarını dile getirdi.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala