bitcoinBTC/TRY
1.192.171,30 TL 6,13%
ethereumETH/TRY
63.971,95 TL 6,54%
tetherUSDT/TRY
28,92 TL 0,12%
bnbBNB/TRY
7.001,33 TL 0,87%
xrpXRP/TRY
17,89 TL 7,05%
solanaSOL/TRY
2.014,07 TL 5,77%
usd-coinUSDC/TRY
28,77 TL 0,66%
staked-etherSTETH/TRY
64.020,00 TL 6,33%
cardanoADA/TRY
15,89 TL 7,89%
avalanche-2AVAX/TRY
1.091,71 TL 2,54%

Paylaş

Avrupa’da MiCA için yeni hamle

avrupa birliginden kisisel kripto cuzdanlarina yonelik hamledsvfd

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), kripto varlık düzenlemesi MiCA‘ya ilişkin ikinci danışma belgesini yayınladı. Kurum, geri bildirimlerin ardından nihai raporunu yayınlayacak.

avrupa birliginin aml kurallari kapsami genisliyor

Avrupa’da MiCA için kritik belge yayınlandı

Kuruluşun yayınladığı 307 sayfalık belgede, MiCA‘da yer alan beş alana ilişkin önerilerini sıraladı. ESMA, sürdürülebilirlik göstergeleri, içeriden bilgi açıklamaları, whitepaper’lar için teknik gereklilikler, ticari şeffaflık önlemleri ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları için kayıt tutma gibi alanlar ile ilgili ayrıntılar yer aldı.

Kurum, sürdürülebilirlik göstergeleri arasında enerji tüketimi, sera gazı emisyonları ve atık üretimi gibi alanlara dikkat çekildi. Blockchain ağ düğümleri tarafından ekipman kullanımının doğal kaynaklar üzerindeki etkisine ilişkin niteliksel bir beyan da yer aldı. Kuruluş, kripto borsalarının işlem ve yayın tarihi, kripto varlığın kimliği, fiyatlandırma bilgileri, miktarı ve işlem kimliği bildirmelerini zorunlu kılmayı önerdi.

Düzenleyici kurum, alınan geri bildirimlerin ardından nihai raporunu yayınlayacak. Taslak, teknik standartları 30 Haziran 2024 tarihine kadar Avrupa Komisyonu’na sunacak. 2024 yılının ilk çeyreğinde üçüncü istişare paketi de yayınlanacak. ESMA, önceki istişare belgesini temmuz ayında yayınlamıştı.

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala