bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,321.43 2.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.56 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 590.43 1.97%
solana
Solana (SOL) $ 142.21 4.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518422 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452818 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143773 4.87%

Avrupa’da MiCA için yeni hamle

avrupa birliginden kisisel kripto cuzdanlarina yonelik hamledsvfd

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), kripto varlık düzenlemesi MiCA‘ya ilişkin ikinci danışma belgesini yayınladı. Kurum, geri bildirimlerin ardından nihai raporunu yayınlayacak.

avrupa birliginin aml kurallari kapsami genisliyor

Avrupa’da MiCA için kritik belge yayınlandı

Kuruluşun yayınladığı 307 sayfalık belgede, MiCA‘da yer alan beş alana ilişkin önerilerini sıraladı. ESMA, sürdürülebilirlik göstergeleri, içeriden bilgi açıklamaları, whitepaper’lar için teknik gereklilikler, ticari şeffaflık önlemleri ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları için kayıt tutma gibi alanlar ile ilgili ayrıntılar yer aldı.

Kurum, sürdürülebilirlik göstergeleri arasında enerji tüketimi, sera gazı emisyonları ve atık üretimi gibi alanlara dikkat çekildi. Blockchain ağ düğümleri tarafından ekipman kullanımının doğal kaynaklar üzerindeki etkisine ilişkin niteliksel bir beyan da yer aldı. Kuruluş, kripto borsalarının işlem ve yayın tarihi, kripto varlığın kimliği, fiyatlandırma bilgileri, miktarı ve işlem kimliği bildirmelerini zorunlu kılmayı önerdi.

Düzenleyici kurum, alınan geri bildirimlerin ardından nihai raporunu yayınlayacak. Taslak, teknik standartları 30 Haziran 2024 tarihine kadar Avrupa Komisyonu’na sunacak. 2024 yılının ilk çeyreğinde üçüncü istişare paketi de yayınlanacak. ESMA, önceki istişare belgesini temmuz ayında yayınlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala